Laura Korpinen

Rasisti toivoo halpatyövoimaa

Tänä päivänä maahanmuuttokriittinen joutuu usein kohtaamaan rasisti-syytöksen. Tilanne jossa joku vetää rasistikortin esiin on itselleni merkki siitä, että vastapuolella ovat asia-argumentit loppuneet. Kun toisella ei ole enää mitään järkevää sanottavaa aihepiireihin, jotka liittyvät esimerkiksi maahanmuuton alati paisuviin kuluihin ja siitä yhteiskunnalle aiheutuvaan lisääntyvään taakkaan, joutuu toinen aloittamaan rasisti-nimittelyn. 

Itselleni rasismia edustaa ajattelutapa, että meille pitäisi tuottaa ihmisiä muualta tekemään töitä, joita me itse emme viitsi tehdä, tai ajattelemme, että muualta tulleet voivat tehdä ne pienemmällä palkalla tai heikommin työehdoin kuin mihin me itse olisimme valmiita. Tällaisessa ajattelussa ollaan sen oikean ja todellisen rasismin ytimessä. He, jotka toivovat Suomeen etnistä, vähääntyytyvää halpatyövoimaa, ansaitsevat minusta oikeutetusti tulla kutsutuiksi rasisteiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tilanne jossa joku vetää rasistikortin esiin on itselleni merkki siitä, että vastapuolella ovat asia-argumentit loppuneet."

-hän sanoo ja vetää otsikkoonsa rasistikortin : D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Blogistin pointti kuitenkin on enemmän totta kuin ns. vastapuolen argumentit. Vai mitä on halpatyövoiman tuominen Suomeen ja juuri köyhimpien palkansaajien palkkojen alentamishalut... Ikään kuin niillä palkoilla nytkään edes kohtalaisesti selviäisi (sossaan ja/tai leipäjonoon). Mutta alemmaksi halutaan vielä alimmat palkat ja keinoksi on valittu mm. ulkomaalaisten haaliminen tänne (ja väitteet että suomalainen vain ei tee työtä, vaan on laiska paska.. siksi maahanmuuttoa ja juurikin halvimmilla palkoilla mitä mahdollista). Voittojahan aina tarvitaan lisää...

Itsellä ei ole mitään sitä vastaan että esim. asiantuntijatehtäviin haalitaan ulkomaista työvoimaa (kuten lait ovat antaneet myötä jo nyt). Köyhimpien riistoon ja kurjistamiseen suhtaudun varsin nuivasti. Heitä on aivan tarpeeksi (=liikaa) leipäjonoissa jo nyt. Tuntemuksiini näistä asioista ei ole vielä keksitty tarpeeksi osuvaa hymiötä...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ja asiantuntijatehtäviin vastuullinen työantaja ei vie kehittyvän valtion fiksua työvoimaa jota kehittyvä valtio tarvitsee kipeämmin kuin Suomi!

Tämä on oikeanlaista kestävää kehitystä. emmehän tuo kehittyvässä maasta sen tarvitsemaa viljaa. Koulutusapu on oikeanlaista kehitysapua, ei se että koulutettuimmat yksilöt saavat työpaikan Suomesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #7

Eivät valtiot ketään omista, ihmiset ovat vapaita liikkumaan ja hyvä niin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

Ihmiset ovat (useinmiten) vapaita liikkumaan niillä rajoitteilla kuin mm. eri valtiot antavat - ja hyvä niin. Niillä rajoitteilla voi olla (ja usein onkin) perusteita. Joillakin rajoitteilla taas ei ole perusteita esim. Kiina, Pohjois-Korea, osin vaikka Venäjäkin. On utopiaa nyt kuvitella että ihmiset ovat vapaita lähes kaikissa olosuhteissa... tai että tässä historian tilanteessa se olisi edes erityisen viisasta edes meillä ( tai saat automaattisesti vuoden naiiveimman typeryksen palkinnon .. joudut tosin jakamaan palkinnon monen monen muun kanssa ).

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toisaalta valitetaan, ettei ulkomaalainen tee tarpeeksi töitä, toisaalta valitetaan, että ulkomaalainen tekee liikaa töitä liian halvalla. Jotkut ovat syntyneet valittamaan ja syyttämään omista ongelmistaan muita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

Jotkut taas tuntuvat olleen liki syntymästään totaalisen naiiveja sinisilmäisiä höpsöjä. Ei minulla ole mitään erityistä heitä vastaan, ja uskon jopa monien moisesta parantuvan ajan myötä. Näennäisen näppärä kommentti on myös usein vain näennäisen näppärä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Halpatyövoiman tuonti on tämän päivän orjakauppaa. Voidaanko entisaikojen orjien isäntiä kutsua rasisteiksi? Ainakin orjat yleensä olivat eri rotua kuin omistajansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"He, jotka toivovat Suomeen etnistä, vähääntyytyvää halpatyövoimaa, ansaitsevat minusta oikeutetusti tulla kutsutuiksi rasisteiksi."

Minä kannatan sitä että suomalainen työnantaja saa itse valita keitä haluaa palkata, suomalaisia tai ulkomaalaisia. Bisneksen kannalta on erinomaisen tärkeää että työnantaja voi itse valita itselleen sopivat työntekijät.

Myös työntekijöillä on sama oikeus valita oma työnantajansa.

Valitettavasti Suomessa on paljon niitä jotka eivät haluaisi tulla valituiksi juuri mihinkään ja suurmmalle osalle työn hakijoista ei kelpaa mikä tahansa työ, haluavat valita niistä ns. paremmista töistä, niistä joista saa palkkaa enemmän kuin mitä saisi sosialiturvaa jos ei ole töissä.

Työnantajan on luonnollisesti vaikeata löytää näin työkriittisestä porukasta itselleen sopivaa työvoimaa.

Ulkomailta työnantaja sen sijaan saa sopivaa työvoimaa luultavasti helpommin ja sehän on hyvä, sillä työvoiman avulla työnantaja saa firman pyörimään ja tuottamaan kaikenlaista hyvää sekä firman omistajille, että yhteiskunnalle ja vähän myös niille työntekijöillekin.

Näin ollen olen sitä mieltä ettei Suomalaisille työnantajille pitäisi asettaa minkäänlaisia esteitä palkata työvoimaa ulkomailta, jos ne itse sitä haluavat.

En itse mielestäni ole millään tavalla rasisti, vaikka näin ajattelen, sen sijaan pidän itseäni suurena isänmaanystävänä ja vähän kansallismielisenäkin, vaikka en kannatakaan rajojen kiinni laittamista, ulkomaankaupan lopettamista ja muita sellaisia toimia joita nyt vaikkapa persut ajavat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Käsittääkseni Suomeen saa halpatyövoimaa vapaasti jo nyt EU-alueelta eikö totta (mutta eihän se moni sataa miljoonainen EU-alue ole tarpeeksi mikäli aivan halvimmalla halutaan... ).
Sekään ei ole vielä tarpeeksi halpaa. Muualta saisi vieläkin halvemmalla ja siksi tarvitaan lainmuutos (kaikki harkinnat pois).

Ai että olet mainostamasi isänmaanystävä ja köyhimpien puolustaja.... En yhtään ihmettele julkistettua päätöstäsi äänestää Kokoomusta. Kuulut selvästi heidän kaltaisiinsa. Vaikea ymmärtää miten kehtaat - jokin motiivi lienee taustalla tai voimakkaasti harhakäsityksiä.

Esim. rajoja ei ole kiinni laittamassa mikään puolue saati laittamassa ulkomaankauppaa kiinni. Kai tiedät (aidosti) kuinka typeriä väitteesi ovat... silti niitä jaksat jauhaa toistolla. Pelkkä toistokaan ei voi loputtomiin toimia ilman valideja perusteluita ... niin haluan ainakin kovasti uskoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    Suomi on ollut taantumassa kohti halpatyövoimamaata

Valtionvarainministeriön raportti "Tuottavuuden tila Suomessa" kertoo että työn tuottavuuden kasvu Suomessa pysähtyi vuoden 2007 finanssikriisiin (kuva löytyy allaolevan linkin takaa) ja Suomi on sen jälkeen taantunut kohti halpatyövoimamaata.

Taantuminen kohti halpatyövoimamaata on itse omilla poliittisilla päätöksillä aiheutettu, mutta raportin analyysi kehityksen syistä on ohut. Raportin johtopäätöksistä löytyy seuraavia vinkkejä siitä minkä kenties voisi tehdä toisin:

  • Raportista käy ilmi että yrityskentän uudistumisnopeus on ollut hidasta. Yritystuet säilyttävät vanhaa ja tukevat sellaista yrityskantaa joka ei pysty tuottamaan riittävää lisäarvoa ja rankaisevat veroilla niitä yrityksiä ja ihmisiä jotka osaavat ja tuottavat lisäarvoa.
  • Asuntojen varainsiirtovero hidastaa työvoiman liikkuvuutta.
  • Työntekijän oikeudet sopia omasta palkasta ja työehdoista ovat heikot
  • Pääomamarkkinoitamme voisi hyvin monipuolistaa.
  • Raportin mukaan julkinen sektori voisi monellakin tavalla vähentää yritystaloutta häiritsevää toimintaansa ja lisätä sellaista toimintaa, joka ei tarpeettomasti vääristä talouden rakenteita.

https://www.piksu.net/artikkeli/suomi-ollut-taantu...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Tämän halpatyövoiman idea saattaa olla ideoitu jo kymmrniä vuosia (yli 70) sitten ...

”Orjatyövoimana käytetty henkilö saisi 15000 D-markkaa ja pakkotyövoimalaiset 5000. Jokaisen korvauksen saavan tuli luvata ettei hakisi enää oikeutta.”

Historian havinaa vuodelta 2009 puheenvuorossa, orja-/pakkotyövoimasta:
http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/05/11/...

Alkuperäinen engl kielinen artikkeli
https://www.mailonsunday.co.uk/news/article-117990...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Rasisti on se, jonka mielestä ihmisiä voi kohdella eriarvoisesti etnisen alkuperän tai vastaavan syyn perusteella.
Vastaavan syyn siksi, että useimmat rasistien kehittelemät "etniset " luokitukset ovat keksittyjä tai perustuvat väärintulkintoihin.

Ihmisten , myös työvoiman, vapaan liikkumisen säätely rasistisin argumentein on itse asiassa tyypillisintä rasismia..
Joidenkin "kansallisuuksien" liikkumista pidetään suotavana, joidenkin kaikin keinoin vastustettavana.
Esim puheet "kaakkois - aasialaisten ahkeruudesta" ja "arabien laiskuudesta".
(Thaimaasta saa oikein mielellään tulla ahkeria vaimoja, mutta Irakista ei yhtään miestä ).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Persuli tässä vekkulisti hyökkää puolueensa perustajaa vastaan. Olihan nimen omaan T.Soini tässä vähän aikaa sitten tuomassa halpatyövoimaa hoiva-alan töihin.

Toisaalta tuo halpatyövoima on myös ihan oikea ja todellinen ongelma. En kuitenkaan ole nähnyt persuleiden enkä juurikaan monen muunkaan tekevän mitään sille, että edelleenkin työnantajien sallitaan keinotella työsuhteen ehdoilla teettämällä ulkomaalaisilla töitä alle suomalaisten laillisten työehtojen.

Mitäpä jos persulit yrittäisivät lyödä poliittista mynttiä erilaisuuskriittisyyden asemesta vaatimuksella, että suomalaisilla työpaikoilla noudatettaisi tekijän kansallisuudesta riippumatta minimeinä aina ja vain suomalaisia työehtoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset