Laura Korpinen

Imaamien irtisanouduttava lapsiseksistä

Oulun tapahtumien vuoksi Suomessa toimivien imaamien tulisi julkisesti irtisanoutua lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsiavioliitoista. Lapsiavioliitot ovat edelleen arkipäivää monissa islamilaisissa maissa. Samoin lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on peitelty ongelma, kuten Oulussa on nyt nähty. Asia ei siten ole pelkkää historian havinaa vaan karmaisevaa nykytodellisuutta.

Sen vuoksi olisi enemmän kuin paikallaan, että imaamit Suomessa toteaisivat selväsanaisesti, että nyky-islam tuomitsee lapsiavioliitot, eikä seksi lapsen kanssa ole millään muotoa hyväksyttävää tässä ajassa. Tämä antaisi oikean viestin kaikille islaminuskoisille Suomessa.

Kuulen jo korvissani vastaväitteen, miksi en edellytä samanlaista ulostuloa myös muilta uskontokunnilta. Muiden uskontokuntien profeetoissa ei kuitenkaan – ainakaan tietääkseni – ole lapsiavioliiton solmineita. Vaikka lapsiin liittyviä skandaaleja muissakin uskontokunnissa on ollut, on tuolloin toimittu kirkon opetusten vastaisesti, ei profeetan esimerkkiä seuraten.

Mutta itse asiassa minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että myös lestadiolaiset tai vaikkapa muutkin kristityt seurakunnat asettuisivat tässä tärkeässä asiassa ekumeeniseen yhteisrintamaan imaamien kanssa, ja yhdessä tuomitsivat kaiken lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön ja lapsiavioliitot.

Uskonnonvapaus ei koskaan voi oikeuttaa lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Edellytän valtioneuvoston jäseniltä ja koko kansanedustuslaitokselta järeitä keinoja puuttua uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuvaan lapsien hyväksikäyttöön.
Tähän luen myös vegaanien lapset.
Odotan tasa-arvovaltuutetun kannanottoa ja feministien ankaraa tuomiota.
(Siinähän Räihä odottelee. Kompastuu partaansa, ennenkuin jotain tapahtuu)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nopea silmäys näihin vaaliblogeihisi kertoo, ettei tälläkään persuehdokkaalla ole mitään varsinaisia vaaliteemoja, joilla on merkitystä meille kantasuomalaisille. Samaa islamofobiaa kuin muutkin persut tuuttaavat joka tuutista. Tekstiisi "Väärä Puolue" esittämäni kommentti siitä, että ystäväsi näkevät virheesi paremmin oli väärä. Et sinä mitään virhettä ole tehnyt puoluevalinnassa. Ystäväsi ja tuttavasi ovat tehneet virheen ollessaan ystäviäsi. Nyt olet viimein löytänyt itsesi omiesi joukkoon. Sinne aidan väärälle puolelle.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Arvoisella kommentoijalla ei sitten mitään järkevää sanottavaa ole itse aiheeseen. Ad hominem taitaa olla osaamistaso, heh. Aika sivistymätöntä ... Huoh
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Argumentum ad hominem tai lyhyesti ad hominem (lat. homo, henkilö, argumentointi henkilöä vastaan) on argumentaation muoto, jossa argumentoija viittaa joihinkin vastapuolen piirteisiin, joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta.

Mitä itse aiheeseen tulee niin sitä sivuten nyt jopa Sanomat on uskaltautunut uutisoimaan maamme kehityksestä ulkomaalaisten suhteen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006043546.html

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Monihan Uudessa Suomessakin epäili että tuomituista luvut ovat ulkomaalaistaustaisten osalta parempia kuin vain epäillyistä. No eivät ne valitettavasti ole tässäkään tapauksessa. Ja mikäli Ruotsin tavalla menemme, niin luvut menevät vain entistä karummiksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minähän vain tunnustin kommentoineeni virheellisesti aikaisemmassa blogissa. Laura on varmasti onnellinen omiensa joukossa.

Minusta imaamien, pappien tai muidenkaan uskontopuoskarien ei tarvitse kommentoida rikosoikeudellisia aiheita. Heidän hommansa on kaupitella asiakkaansa sielulle loppusijoituspaikkoja heidän kuolemansa jälkeen.

Poliitikot voivat toki ottaa kantaa jos kokevat jonkin asian vaativan lainsäädännön muuttamista. Se on poliitikon homma.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Korpinen vetoaa, ettei muissa uskonnoissa. Niinpä, taisi neitseeksi väitetty Miriam bat Yəhôyāqîm olla n. 13 kun Joshua bin Panthera al Nasrath:nsa sai. Noina aikoina normaali tyttöjen naimaikä oli juutalaisilla 12v. ja poikien vastaavasti 13v.

Korpisen ilmeisesti viittaama Aisha bint Abu Bakr oli avioliittonsa solmisen aikaan erilaisten selvitysten perusteella jotakin 12-17v. väliltä. Sopimus avioliitosta toki tehtiin jo ennen avioliiton varsinaista solmimista. Ei mitenkään poikkeuksellista tuolloin tuolla eikä muualla eikä edes myöhemminkään.

Minusta nuo tuollaiset vaatimukset milloin kenenkin ulkopuolisen julkiselle irtisanoutumiselle milloin mistäkin ovat naurettavaa pikkupolitikointia ja oman hännän nostoa kun muuta asiaa ei näytä olevan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Paljon suuremmalla syyllä persujen eduskuntaryhmän pitäisi irtisanoutua naisten hakkaamisesta ja ahdistelusta - juuri tänään.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/275304-teuvo-hakk...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin pitäis! + Blogistin ehdotukset!

T: PS:n äänestäjä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset