Laura Korpinen

Miksi vihaat ulkomaalaisia

Kerrottuani eduskuntavaaliehdokkuudestani Perussuomalaisten riveissä asiaa on kommentoitu minulle tyyliin ”on niin ikävää teillä se ulkomaalaisiin kohdistuva viha”. 

Kommentit ovat tulleet yllätyksenä, sillä en missään määrin tunnista itseäni määritelmästä. Kiitos vanhempieni, olen päässyt matkustamaan jo nuoresta iästä huomattavasti ikätovereitani enemmän, olen työskennellyt au pairina ja opiskellutkin ulkomailla. Minulla on monia hyviä ulkomaalaisia ystäviä, puhumattakaan lukuisista ulkomaalaistaustaisista hyvän päivän tuttavista. 

Todettakoon siis selkokielellä: Perussuomalaiset eivät vihaa ulkomaalaisia. Perussuomalaiset ovat eri mieltä kuin mm. Kokoomus, Keskusta, SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät siitä, miten verovarojamme pitäisi käyttää.

Perussuomalaiset haluavat, että suomalaisten verovarat käytetään suomalaisten hyväksi, eikä alati paisuviin maahanmuuton kuluihin. Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisyys on siis ensisijaisesti erimielisyyttä verovarojemme käytöstä. 

Perussuomalaisia huolestuttaa myös maahanmuuton seurauksena tulevat lieveilmiöt, mm. turvallisuuden heikentyminen ja naisia alistavan rinnakkaisyhteiskunnan muodostuminen Suomeen. Meillä on turvattomuutta riittävästi omastakin takaa, eikä turvattomuutta ole syytä lisätä, vaan pyrittävä vähentämään sitä. Tasa-arvossa olemme edistyneet pitkälle, eikä tätä hyvää kehitystä pidä romuttaa monikulttuurisuusideologian takia, vaan pyrkiä edistämään tasa-arvoa jatkossakin. Näitä asioita tavoittelee perussuomalainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Miksi vihaat ulkomaalaisia?"

Tuo tekniikka osattiin jo muinaisessa Kreikassa. Siellä sofistien käyttämä muoto oli "Joko olet lopettanut varastelun. Vastaa kyllä tai ei". Vastaushan ei kerro oikeastaan mitään, mutta kysymyksen muotoilu kertoo kysyjästä paljonkin.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Tuo tekniikka osattiin jo muinaisessa Kreikassa. Siellä sofistien käyttämä muoto oli "Joko olet lopettanut varastelun. Vastaa kyllä tai ei". Vastaushan ei kerro oikeastaan mitään, mutta kysymyksen muotoilu kertoo kysyjästä paljonkin."

Enpä tiedä, kantaako tuo rinnastus aivan loppuun saakka. Nähdäkseni perussuomalaisia kammoavien kansalaisten keskuudessa tietämättömyys tai silkka tyhmyys on huomattavasti yleisempää kuin kuvaamasi kaltainen sofistinen kieroilu. Toki sitäkin esiintyy, erityisesti oikeinajattelevan valtamedian piirissä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Tuo on ehkä ainakin osittain totta. Perussuomalaiset eivät välttämättä vihaa aivan kaikkia ulkomaalaisia, vaan ainoastaan niitä jotka muuttavat jostain maasta johonkin toiseen maahan. Mukaanlukien Suomeen tulevia paluumuuttajia.

Ulkomaalaisista jotka eivät ole muuttaneet tai ole muuttamassa persut vihaavat ehkä vain tiettyjen uskontojen edustajia. Erityisesti muslimeja.

Käyttäjän PerttuHuovinen kuva
Perttu Huovinen

Melko putkiaivoisesti kommentoitu. Ja.. Missä on kielletty ettei muslimeja voisi kritisoida? Koska syitä todellakin on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset