Laura Korpinen

Kiitän sinua kiusaajani

Olin lihava lapsi.

Olin lihava jo syntyessäni, eikä tilannetta parantanut luontainen hyvä ruokahaluni, eikä kotona syötyihin aterioihimme aina kuuluneet jälkiruoat ja runsaat kahvipöydän herkut, olihan äitini kotitalousopettajana erinomainen ruoanlaittaja.

Pituuskasvun lakattua paino-ongelma vain paheni. Koulussa olin Miss Läskiperse. Useimmilta huomauttelu oli puolihuolimatonta ajattelemattomuutta, eräiltä puhdasta pahuutta.

Suomen tunnetuimpia koulukiusaajia on entinen pääministerimme Alexander Stubb, sittemmin suurimpia suvaitsevaisuuden airueita, onhan monikulttuurisuus rikkautta. Samoin koulukiusaaja, joka puristeli koulussa käsivarsiani hokien ”silavaa”, on nykyinen maailmanhalaaja, ja ivaa perussuomalaisia aina tilaisuuden tullen.

Miten onkaan niin, että ennen kaikkein suvaitsemattomimmat ovat nyt niitä suvaitsevaisimpia. Vai ovatko he sittenkään? Suvaitsevatko he tosiasiassa nytkin ainoastaan omalle viitekehykselleen sopivien mielipiteiden esittäjät, samaan tapaan kuin he aiemmin suvaitsivat ainoastaan hoikat, hyvännäköiset ja virheettömät. Nyt he esittävät parempaa ihmistä, ja taas saamme me muut kuulla pilkkalaulantaa, tällä kertaa nimittelyä ”valkoinen roskaväki”, ”fasisti”, ”rasisti” tai ”natsi”.

Ulkonäkööni liittyvistä huomautteluista sisuuntuneena pudotin painoani teini-iässä toistakymmentä kiloa. Niin sain minäkin kuulla olevani maailman kaunein nainen. Kiitos siitä kuuluu myös sinulle, kiusaajani.

Tämän päivän perussuomalaisten kiusaajia kiitän siitä, että tökeröillä, asiaan liittymättömillä ja henkilöön käyvillä kommenteillanne olette osaltanne edesauttamassa perussuomalaisten kolmatta vaalimenestystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ketäköhän nyt tarkoitat? Minua kiusattiin yhteisellä luokallamme jonkin verran teini-iässä, osittain siksi, että olin vuoden nuorempi ja pienempi kuin te muut. Luokkamme aktiivisin kiusaaja kuoli jo kauan sitten.

En usko, että Stubb on ollut koulukiusaaja, hän ei ole sen luonteinen. Tunnen hänet kentän laidalta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Jouni se menee aina tunne edellä.
Tunneihminen... noh... se on muotia nykyään.
Ei nämä ole uskon asioita.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000750316.html

Tuossa Stubb tunnustaa olevansa mulkku, mutta samassa jutussa selviää myös, että hän on entinen koulukiusaaja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo juttu todistaa vain sen, että Stubbia itseään kiusattiin. Niin kuin fiksumpia aina, ainakin tavallisten pulliaisten kouluissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #15

Nyt lukaiset tuon linkin tekstin... ja tee se ihan rauhassa sekä ajatuksella.

Siinä ei mainita missän että Stubbia itseään olisikiusattu, vaan Stubb oli kiusaaja.

"Koulukiusaamisen nosti alun perin esille HS:n Nyt-liite vuonna 2009. Lehden haastattelemien koulutovereiden mukaan teräväkielinen Stubb saattoi naureskella ja naljailla julmastikin muille heidän vaatteistaan tai fyysisistä piirteistään. Toinen koulutoveri sanoo suoraan Stubbin olleen koulukiusaaja."

Mutta tuskin tämää nyt niin tarkkaa näissä persujen blogeissa.
Kiusaaja tai kiusattu... hiuksenhieno muutaman kirjaimen ero.

Tärkeämpää on olla perkeleen persun kanssa erimieltä.
Sitäpaitsi se oli kiusaamisensa ansainnut.... olihan hän kasvava persu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #18

Lopeta komentelu, olet kaukana mukavuusalueesi ulkopuolella. Kuten sanoin, tunnen Stubbin monen vuoden ajalta kentän laidalta ja meillä on jonkin verran yhteisiä kavereita. Olimme Lauran kanssa kahdeksan vuotta samalla luokalla ja haluaisin ihan oikeasti tietää, ketä hän tässä kiusaajallaan tarkoittaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #19

Mukavuusalueeni on laaja... tosin sen sisäpuolella ei kellään ole välttämättä mukavaa.

Minä vain laitoin JSN:n hyväksymää faktaa Stubbin menneisyydestä.
Ja koska se lehdessä lukee, niin sen on oltava totta... takuun antaa JSN.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En usko, että Stubb on ollut koulukiusaaja."

Stubin ei tarvitse tehdä yhtään mitään kiusatakseen.
Hän voi jopa yrittä olla kiltti ja suvaitsevainen. Se ei auta.
Hänen koko olemuksensa on ärsyttävä se kiusaa siksi aivan valtavasti.

Samanlaisia ominaisuuksia kuin Stubilla on myös tällä Uuno Turhapurolla ja hänen kaksoisolennollaan, Loirilla, kuten myös monilla muilla ns. julkkiksilla.

Onko sellaisia ihmisiä olemassakaan jotka ei ärsytä?

Nojoo, sellaiset ihmiset jotka elelee rauhassa omissa oloissaan, eivätkä yritä millään tavalla tunkea tietoisuuteen, on mukavia.

Samoin sellaiset viisaat ihmiset, kuten Väinö Linna, Mika Waltari, Herman Hesse, Dostojewski, Gogol, Tolkien ja George R. R. Martin. Ne on mukavia, vaikka tunkeevat kirjallisuuden kautta tietoisuuteen, vain muutaman mainitakseni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Heräsi mielenkiintoinen ajatus: entäpä jos haittamaahanmuuton edistämisen motiivi olisikin juuri se haitta? Sehän olisi kiusaamista aivan uudella tasolla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Heräsi mielenkiintoinen ajatus: entäpä jos haittamaahanmuuton edistämisen motiivi olisikin juuri se haitta? Sehän olisi kiusaamista aivan uudella tasolla."

Tämänkin kommentin voisi tulkita kiusaamiseksi, mutta pannaan se nyt vain armollisesti älämölön piikkiin.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Jussi Halla-ahoa kiusattiin peruskouluaikoinansa todella rankasti. Toisaalta juuri hän on elävä esimerkki siitä, että mobbaus ei välttämättä nujerra ihmistä vaan saattaa myös karaista häntä ja kasvattaa luonnetta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Minun kiusaamiseni loppui välittömästi, kun aloitin kamppailulajien harrastamisen. Käytännössä kukaan ei enää lällätellyt eikä koskenut, vaikka en ollut ehtinyt kuin vasta aloittaa. Tässä tapauksessa tyhjä käsi voitti tyhjän pään. Pelko voitti halun kiusata. Ei kiusaajista tullut ystäviä, mutta sain olla rauhassa.

Ongelmani oli lapsuudessani laihuus. Nyt olisin samoissa mitoissa huippumuodikas ja trendin huipulla.

Niin se maailma muuttuu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minua hakattiin välitunneilla koska olin opettajan ja poliisin poika. Sitäpaitsi oli niin vahvat lasit, että armeijakin jäi väliin. Psykiatri ei kai saisi kirjoittaa tällaista, mutta nuorimman pojan neuvoin ottamaan senkan nenästä, kun tuli samanlaisia ongelmia, ne ratkesivat pikaisesti. Sen jälkeen tuli ongelmia opettajien kanssa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #6

Minä olin vaikeuksissa sen asian kanssa että minun ajatukseni eivät sopineet yhteen muun porukan ajatusten kanssa. Toki opin nopeasti pitämään omat ajatukseni piilossa ja ominani, mutta muiden ajattelu häiritsi minua, je minua kenkutti ettei minulla ollut keinoja tuoda omaa ajatteluani esiin siinä porukassa. Niin, ja eihän se olisi hyväksyntää saanut se minun ajatteluni, vaikka olisin millä tavalla sen esittänyt.

Fyysinen väkivalta minua kohtaan jäi vähäiseksi, ehkäpä normaaliksi, vaikka en ollut vahva, enkä urheilullinen, enkä rohkea, enkä agressiivisen väkivaltainen. Henkiset arvet jäivät varmaan pysyviksi, koska en oikein voinut testata ajatuksiani puhumalla niistä ja ne jäivät sisälleni.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #6

@6. Tähän laitetaan tietopaketti:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk....

Korjaan heti, jos tarkoitit elokuvaa: "Senkka nenästä, pojat! (Pari e dispari)" 1978.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #6

Suunnilleen näin neuvoi äitini minua. Rajana se että älä koskaan ensin.
Muutaman kerran toteutin ja sain olla rauhassa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kaiken muun pahan lisäksi suvakit ovat vielä koulukiusaajiakin :D ... keksikää lisää...

Toni Tamminen

Keski-iän jo kaksikymmentävuotta sitten ohittaneena, ylipainoisena, kaljapullon pohjien läpi katsovana, mukamas muita viisaampana närästyksenä, et taida ymmärtää blogin kirjoituksesta yhtään mitään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kävimme Lauran kanssa SYK:ta, jolla oli maan parhaat opettajat ja resurssit. Luokallamme oli ulkomailla asuneiden diplomaattien lapsia, mikä teki ilmapiiristä sivistyneen ja kansainvälisen. "Kiusaamista" ei meidän yksityiskoulussamme annettu esiintyä sellaisena kun se tavallisissa kouluissa tunnettiin.

On käsittämätöntä, että joku on voinut noin otollisesta kasvuympäristöstä kasvaa persuksi. No, on sekin nyt sitten nähty. Toista persua Lauran lisäksi ei varmasti löydy koko SYK:n kohta 150-vuotisesta historiasta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Mikäköhän "sirola-opisto" persuilla oikein kloonaa näiden ehdokkaiden ajatuskulkua?

Ensin hyökätään sopivaa vähemmistöä vastaan ja kun palautuspostissa tulee hiukka siipeen, niin seuraava postaus onkin uhriutumisen malliesimerkki.

Pitäisköhän jatkossa ottaa sekundaattori valmiiksi esille ja laittaa kello käymään. Kuinka monta tuntia menee tällä kertaa uhriutumiseen?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kyllä nämä ajatukset ovat ihan tolkun ihmisten ajatuksia.
Jotain rajaa. Olisi syytä olla. Nykyaikanakin.
Ihan kasvatuksellisestiln, lapsille ja kehittymättömille aikuisille, heh.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Tellervo Koiviston avautuminen hänen kokemastaan koulukiusaamisesta on sitä parempaa ”uhriutumista”, joka ei ole ”uhriutumista”, vaan jotain muuta. Parempaa. Jalompaa. Niinpä tietysti.

Oikeanlainen poliittinen suuntaus antaa kaikille mielipiteille oikean tavan ajatella ja myös pidemmälle meneville teoille, kuten Internationaalissa lauletaan. Ja vastakkainasettelua ei sallita, paitsi kun lauletaan taistelulauluja.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lapsilta puuttuu ymmärryskyky joten en lähtisi itse vetämään johtopäätöksiä ihmisistä heidän lapsuudenajan nimittelyjensä vuoksi. Jos Stubb tulee nimittelemään läskiperseeksi näin vanhemmalla iällä, kitinäsi voi olla oikeutettu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Miten onkaan niin, että ennen kaikkein suvaitsemattomimmat ovat nyt niitä suvaitsevaisimpia"

Logiikka on sama kuin termissä "kansandemokratia". Sanoilla peitetään sisältöjä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Nu kommer mobben
slår ned Stubben
bitter blir gubben
hämnaren blir han.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minua taas kiusattiin selkäni takaa ilkeillä puheilla. Koska olin koko koulun älykkö ja jouduin aina korjaamaan kavereiden väittämiä asioista ja opetuksia sekä se, että sain oman matematiikkakirjani tehtyä 3 kk etuajassa ja lukion matematiikkaa tein sekä jouduin opettamaan omille kavereilleni matematiikassa, kun he tarvitsivat apua kun käsky tuli opettajalta.

Käyttäjän MikaRiihola kuva
Mika Riihola

Minä luulen, että yksi potentiaalinen kiusaaja on bongattu tästä keskustelusta.Hän ei vaan sitä itse ymmärrä, koska hänellä on niin kiire itse uhriutua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset