Laura Korpinen

Vårt land

Under de senaste veckor har också finlandssvenskor besökt sannfinnländarnas valtält. De har erkännt att nu för den första gången i deras liv måste de rösta ett annat parti än SFP. De finlandssvenskor som jag talat med har sagt att SFP har gått för långt med sin annan ideologi utanför språkfrågan.

Jag vet att finlandssvenskor är irriterade av tvångsvenskadebatten. Därför måste jag understryka att enligt vad jag vet, sannfinnländarna inte har språkfrågan i valprogrammet. För mig själv, svenskan var ett omtyckt skolämne. Kanske därför, att vi hade en utmärkt lärare och en liten undervisningsgrupp.

Det enda som jag har kritiserad är att en finskspråkig student som har skrivit svenskan väl i studentskrivningar inte får söka in till universitetet i den svenskspråkiga kvoten. Detta anser jag personligt orättvist. Om man har läst svenskan i skolan och har lärt svenskan väl, borde samhället också erkänna att man kan språket.

Finlandssvenskor är vänliga, kultiverade och arbetsamma människor, som älskar vårt land. När situationen har varit allvarlig, har ni visat var ert hjärta ligger.

Nu är Finland igen i en allvarlig situation. Visa solidariteten nu innan det är för sent. Så hjälper ni också SFP att korrigera deras linje.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Jag hoppas att mitt ex-arbetskamrat Daniel U vill läsä det här skrivning, ock vill röstä igen på sannfinnländärna (på Laura? Tom Packalen?) liksom i valet 2015.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ids inte, hon hade "en utmärkt lärare"!

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

”Viime viikkojen aikana myös suomenruotsalaisia on vieraillut perussuomalaisten vasliteltoilla. He ovat tunnistaneel/paljastaneet että ensimmäistä kertaa eläissään heidän tulisi/pitää äänestää jotain muuta puoluetta kuin RKP. Ne suomenruotsalaiset joiden kanssa olen keskustellut ovat sanoneet että RKP on mennyt liian pitkälle toisen ideologiansa kanssa poislukien kielikysymys,

Ock så vidare

Minun tulkintani rivien välistä /Jag ser det här som om /Read as beteeen the lines

Ja tämä toinen ideologia tarkoittaa varmaan ”maahanmuuttopolitiikkaa” tai/ja ”ilmastopolitiikkaa”?

Och det här annan ”ideologi” menar ”invandringspolitik” ock/eller ”klimatspolotiken” jag tolkar där uttryckandet korrekt?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Kiitos osittaisesta käännöksestä. Pitäisi olla 100% käännös. Google Translator ei osaa kääntää hyvin ja oma käännöksesi teki sen paremmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset