Laura Korpinen

Vaalilupauksena leikkaukset

Eilisessä 12.4.2019 Sannikka & Ukkola –lähetyksessä Jari Sarasvuo sanoi osuvasti, että yhteiskunta on luvannut asioita, joihin ei kohta ole varaa.

Paitsi että niihin ei ole varaa, ovat erilaiset tulonsiirrot omillaan toimeentulevien työntekijöiden ja yrittäjien näkökulmasta täysin demoralisoivia.

Itse leikkaisin vastikkeettomista tulonsiirroista, esimerkiksi asumistuesta. Asumistukiin pitäisi pikaisesti palauttaa myös enimmäisneliömäärät tuettavan asunnon koon osalta. Nyt itsensä elättävä asuu siten, mihin hänellä on varaa. Yhteiskunnan tuella oleva asuu miten häntä huvittaa. Näin ei voida jatkaa.

Kun liian höveleistä tulonsiirroista leikataan, säästyy rahaa tärkeämpiin asioihin: vanhuksille, sairaille, koulutukseen, turvallisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tämä on yksi hyvä leikkauskohde.
Oleellisinta tässä on se että koko asumistuki on täysin toimimaton tukimuoto.
Sen ainoa todellinen vaikutus on vuokratason nousu. Asumstuki valuu vuokranantajille ja sitä kautta gryndereille ja keinottelijoille.

Asumistuki myös houkuttelee vuokraamaan suuremman ja kalliimman asunnon.

Samalla kun se nostaa vuokratasoa se aiheuttaa sen että ne jotka ovat tuen rajoilla tai on hieman korkeammat tulot niin että eivät saa tukea, joutuvat maksamaan korkeampaa vuokraa kuin jos tuki ei olisi korottamassa vuokratasoa.

Nuo p-ala rajoitukset pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön samoin kuin kontrolli siitä keitä asunnossa oikeasti asuu. On koasunto vuokrattu yksinhuoltajan nimiin vaikka siinä todellisuudessa asuu molemmat huoltajat lapsineen?

Asumistuki pitäisi suunnata vain niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat ja sen pitäisi olla tapauskohtaisesti haettava tukimuoto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset