Lapsella oikeus vanhempiinsa

Toivon että yhteiskunta vihdoin heräisi puolustamaan kaikkein haavoittuvaisimpia yhteiskunnassa, kuten vastasyntyvää lasta. Syntyvällä lapsella on oltava oikeus omaan äitiinsä ja isäänsä. Vanhempien parisuhdekiemurat ovat yksi asia, lapsen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa tästä erillinen oma kysymyksensä. Syntyvän lapsen oikeuksia ei tule polkea vanhempien parisuhdevalintojen perusteella.

On nurinkurista, että mies voidaan vastoin tahtoaan vahvistaa isäksi, kun samaan aikaan yhteiskunta sallii hedelmöityshoidot yksinäisille naisille ja äitiyslain myötä yhteiskunta on sitä mieltä, että isä on lapselle tarpeeton.

Kuulen jo nyt korvissani vastaväitteen, että onhan lapsia joiden biologinen vanhempi on kuollut tai joiden biologinen vanhempi pakoilee vastuutaan. Voimme olla kaikki samaa mieltä siitä, että nämä ovat lapsen kannalta surullisia tilanteita. Mutta on aivan eri asia, jos oman vanhemman menetys aiheutetaan yhteiskunnan toimin. Vaikka jotkut lapset joutuvat kokemaan oman biologisen vanhemman menetyksen, ja osa heistä selviää tästä voittajina, ei se tarkoita, että yhteiskunnan tulisi aikaansaada lisää näitä vanhempansa menettäneitä.

Lapsi on vanhemmillaan vain lainassa, mutta joutuu kärsimään koko ikänsä, jos oma biologinen tausta jää pimentoon.

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu