Laura Korpinen

Miehiä vai hiiriä

Ylen eilisessä (9.5.2019) TV1:n eurovaaliehdokastentissä päästiin todistamaan ikävää tilannetta. Laura Huhtasaaren puheenvuorolla toiset puhuivat päälle, johon Huhtasaari huomautti, että on hänen puheenvuoronsa, voitteko kuunnella. Tähän Nils Torvalds totesi ”ei kannata” ja jäi kippurassa hihittelemään letkautukselleen.

Torvaldsin käytös ei ollut herrasmiehen käytöstä. Päin vastoin, se oli alle kaiken arvostelun, kiusaamista.

Lehdistön kohua tai edes kiinnostusta asiaa kohtaan on turha odottaa, edustihan tämä ”parempaa” sivistymättömyyttä.

Mutta toivon ja luotan, että suomenruotsalaiset kohteliaisuutta arvostavat äänestäjät osaavat tehdä johtopäätöksensä ja jättävät Torvaldsin äänestämättä europarlamenttiin. Emme tarvitse Torvaldsin kaltaisia ihmisiä edustamaan Suomea Europarlamenttiin, emmekä muuallekaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Idiooteille on hyödytöntä antaa ohjeita fiksusta käytöksestä. Fiksut taas eivät sellaisia ohjeita tarvitsekaan.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Blogisti on ihan oikeassa Torvaldssin käytöksestä. Valitettava tosiasia on silti se että hän on oikeassa, jos ihminen uskoo maapallon olen 6000-vuotta vanha, niin tuskin hänellä mitään järjellistä sanottavaa on.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Myös Isaac Newton laski maapallon iäksi 6000 vuotta, joten fysiikka ei voi toimia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli Laura Huhtasaari on palannut aikaan, jolloin Isaac Newton eli?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Newton (1642 – 1726) myös päätteli Danielin kirjan avulla, että 1 260 vuoden jälkeen Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan perustamisesta katolinen kirkko romahtaisi, ja pian sen jälkeen Jeesus palaisi maan päälle ja perustaisi tuhatvuotisen valtakunnan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #12

Eli ennustus toteutuisi, jos laskin oikein, vuonna 2103.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika alhaalle rima tosiaan laitetaan jos 1600-luvun ymmärrys otetaan yksittäisen ehdokkaan kohdalla mittapuuksi.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Torvalds on arrogantti öykkäri, joka ei henkisesti ole kasvanut siitä kun hän taistolaisena öykkäriä riehui opiskelijapolitiikassa. Voihan olla, että hän edustaa tyypillistä suomenruotsalaista sivistyneistöä. Mutta todellisuudessa pienen puolueen pieni mies, jolla on pienen miehen isot kompleksit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuinka monta kertaa Huhtasaari mielestäsi vastasi siihen, mitä toimittaja häneltä kysyi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sama vanha kaava: Huhtasaari vastailee vaalitenteissä toimittajien kysymyksiin hyvää päivää, kirvesvartta, ja sitten persut kirjoittavat valitusblogeja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Värilasit pois.
Jos seuraat kenen tahansa poliitikon "vastauksia" niin jokainen aloittaa vastauksensa perustelemalla vastaustaan vähän kauempaa.
Laura Huhtasaaren vain ei anneta vastata, hänet keskeytetään aina siinä vaiheessa kun varsinainen vastaus alkaa tulla. Tämä siksi että pelätään tosiasioiden esiintuloa.

Päällehuutelu on sama ilmiö. Halutaan vaientaa puhuja siinä pelossa että tosiasiat, itselle epämieluisat, eivät pääsisi esille.
Seuraa Seija, ei Laura Huhtasaari tai Jussi Halla-aho huutele koskaan kenenkään päälle vaan kuuntelee rauhassa mitä toisella on sanottavaa.
Tämä on myös vastapuolen, olkoon mitä mieltä tahansa, kunnioitusta ja hyvää käytöstä.

Jos muistat viimeisen vaalitentin, niin siinä Li Andersson käyttäytyi sivistyneesti. Oli tai on ilmeisesti kouluttanut itsensä hyville tavoille. Siitä pisteet vaikka kommunisti onkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Ei ole värilaseja: muut sanovat aloitettuaan vastauksensa kauempaa ja toimittajan huomautettua siitä että siirryn kohta asiaan ja siirtyvätkin, Huhtasaari sen sijaan jatkaa puhumalla omiaan.

Seuraa Jocke, Halla-ahon en ole koskaan kuullut huutelevan kenenkään päälle, mutta Huhtasaari tekee niinkin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #60

Huhtasaari ei huutele toisten päälle toisten puhuessa.
Viimeksi hän pyrki pitämään oman puheenvuoronsa toisten huutelun alla korottamalla ääntään. Muutaman kerran se onnistui, useammin ei.
Kuten kirjoitin, Li Andersson on kouluttanut itseään ja käyttäytyy sivistyneesti vaikka en jaakaan hänen ideologiaansa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Yleisradion veron maksajat eli kansalaiset saavat päättää sen vaaleissa ovatko Huhtasaaren vastaukset riittäviä/oikenlaisia esitettyyn kysymykseen. Toimittaja jakaa/olisi pitänyt jakaa puheenvuorot tasaisesti antaen sananvapauden yhteisesti maksetussa mediassa jokaiselle ehdokkaalle. Ei sitä toimittajan tulisi arvostella onko vastaus oikein vai ei!

Jos nyt toimittajan poliittinen tausta vaikuttaa hänen kykyynsä olla ymmärtämättä/sietämättö erilaista puhetapaa/ajattelua, ei hän ole oikeassa ammatissa. Jatkuva toisen päälle puhuminen ja keskeyttäminen oli erittäin ärsyttävää ja sivistymätöntä.

Kun Yleisradio väittää olevansa monimuotoisuuden puolustaja, vapaan puheen puolustaja niin sitä eivät monet Ylen toimittajat noudata. Miksi ihmeessä minun pitää maksaa TV kanavista joita en halua katsoa, koska toimittajat ”moukkia”. Tämä on samanlaista Unkariin touhua josta YLE itse arvostelee Unkaria.
Ugh, olen käyttänyt sananvapauttani ....

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Huhtasaari ei kykene vastaamaan esitettyyn kysymykseen edes toisella yrittämällä. Se tuli taas kerran todettua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaipa kykenisi, mutta käyttää vastausaikansa omaan vaalimainontaansa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Eli vieläkään ei saa kommenttia tähän?

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Mielenkiintoista, että Seija Nylund haluaa puhua Laura Huhtasaaresta eikä Nils Torvaldsin huonosta käytöksestä. Onko siis niin, että jos suomenruotslaismies on epäkohtelias perussuomalaisnaiselle, asia on ihan ok? Onko niin, että paremman väen vesa (Torvalds) saa neiti Nylundin mielestä käyttäytyä huonosti häntä oletetusti alemmasta yhteiskuntaluokasta tullutta naista kohtaan? Onko niin, että neiti Nylundin mielestä mies saa lähtökohtaisesti aina käyttäytyä huonosti naista kohtaan? Vai onko niin, että neiti Nylundin mielestä kuka tahansa saa käyttäytyä miten tahansa ketä tahansa persua kohtaan?

Fakta on, että sekä Nils Torvaldsilta että Seija Nylundilta selvästikin puuttuu ainakin yksi ihmisessä tärkeä ominaisuus: sydämen sivistys. Ihmistä - myös perussuomalaista - tulee käsitellä ihmisenä, vaikkei hän olisikaan suomenruotsalainen tai mies tai ns. paremman väen edustaja - jopa silloin, kun kyseessä on Laura Huhtasaaren kaltainen henkilö.

Häpeä, Torvalds.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Neiti Rusanen unohtaa että politiikassa ei vedota kohtelussa sukupuoleen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

No kyllä Saksassa pitää käyttää Herr tai Frau/Fraulein puhuteltaessa, ja vielä muistaa Teititellä.
Sinuttelu tuli Suomeen Ruotsista. Olisi mahtavaa jos Suomessakin oltaisiin yhtä kohteliaita kuin vanhanajan Englannissa ja Saksassa. Tavallinen Tauno tai Liisa tuntisi olevansa arvostettu ihmisenä edes joskus ... Oltaisiin herroja tai rouvia/neitejä itse kukin!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Mistähän puhuttelu tähän tupsahti? On Saksakin muuttunut, siinä missä ennen kirjoitettiin Sehr geehrte(r) se ja se sähköpostikin alkaa Hallo.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #19

Muuan suomenruotsalainen, nainen, on sanonut että "kun sinuttelet kaikkia, et sinuttele ketään".
Tämä pitää täysin paikkansa.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Rouva (?) Nylund ei nyt sekoittaisi poliittisia erimielisyyksiä ja käyttäytymisen alkeiden vaatimuksia toisiinsa. Yritin puhua siitä, että myös poliitikoilta - myös suomenruotsalaisilta miespoliitikoilta - pitäisi edellyttää hyvää käyttäytytmistä, mutta ilmeisesti epäonnistuin. Sori siitä - ja myös Seija Nylundin siviilisäädyn ilmeisen väärästä olettamasta. Itse olen tavallinen suomalainen metsien mies, joten ei tarvitse herroitella, ei rouvitella eikä neiditellä, kiitos.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Eihän täällä kukaan tituloikaan, mitä nyt Makkonen on pari kertaa kirjoittanut neiti Nylund, mutta lopetti kun vastasin samalla mitalla.

"myös suomenruotsalaisilta miespoliitikoilta - pitäisi edellyttää hyvää käyttäytytmistä"

Mielellään kaikilta, en nostaisi esiin sukupuolta. Tasa-arvon nimissä tosin mainitaan esimerkiksi kuinka monta nais- ja mieskansanedustajaa on, mutta siihenhän se jää.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Sirolaopiston keskeinen oppi on muuttaa puheenaihe heti, jos se on epäedullinen ainoaa oikeaa aatetta edustavalle.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan sama mitä Huhtasaari puhuu/puhui. Torvalds käyttäyty törkeästi..
Kun joku puhuu tuollaisessa tilaanteessa, sinä kuuntelet sitä. Jos joku vituttaa ihmisen puheessa, voit puheen jälkeen kunnon argumentilla sen kumota, jos et osaa, tai pysty siihen. Niin ehkä olet silloin väärässä paikassa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ymmärrän oikein hyvin Torvaldsin turhautumisen. Yhtenä esimerkkinä vain, kun toimittaja kysyi Huhtasaarelta noudatetaanko Unkarissa oikeusvaltion periaatteita, kiersi Huhtasaari kysymyksen ja alkoi Huhtasaari puhumaan Unkarin maahamuuttopolitiikasta. KYsymys kuuluukin miksi Huhtasaari osallistuu ohjelmiin jos kerran ei halua vastata toimittjan esittämiin varsin asiallisiin kysymyksiin ja näin sabotoi koko ohjelmaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Yhtenä esimerkkinä vain, kun toimittaja kysyi Huhtasaarelta noudatetaanko Unkarissa oikeusvaltion periaatteita, kiersi Huhtasaari kysymyksen ja alkoi Huhtasaari puhumaan Unkarin maahamuuttopolitiikasta."

Tyypillistä Huhtasaarta, ei vastaa epämieluisaksi kokemaansa kysymykseen kuten muut, vaan paasaa sen sijaan agendaansa sopivaa, tietäen että kannattajat huomaavat vain sen että toimittaja keskeyttää (yrittäen turhaan saada vastausta esittämäänsä kysymykseen).

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#23

Se verran on pakko korjata, että kiertelyn lomassa Huhtasaari kyllä sanoi että kannattaa Orbanin maahanmuuttopolitiikkaa, muttei oikeusvaltion romuttamispolitiikkaa.... ei Unkarissa eikä missään muuallakaan... ei myöskään suomessa.
Hän korosti ettei ajattele Orbanista mustavalkoisesti.... eli ei ajattele Orbanin olevan kategorisesti hyvä tai huono, vaan toisessa asiassa oikeassa ja toisessa väärässä.

Siinä tohinassa tuo saattoi jäädä helposti huomaamatta... varsinkin jos aivot oli jo ehtinyt siirtyä Huhtasaaren tuomitsemis "moodiin".
Tosin siinäkin varmasti auttoi, kun kaikki huusivat päälle eikä Huhtasaarella ole riittävän kova ääni päästäkseen sen metelin yläpuolelle.

Näin siis se tilanne meni riippumatta kuka on mitäkin mieltä Huhtasaaresta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #35

Ei se huomaamatta jäänyt, kyllähän se siinä vilahti, mutta kirjoitat itsekin että kiertelyn lomassa. Ts. Huhtasaari puhui suoran vastauksen sijaan siinäkin laajasti vain mieleisiään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #49

Kieltämättä kyllä näin.

Mutta toisaalta eikös noin tee aika moni poliitikko samanlaisessa yhteydessä, kun kyseessä on oman viiteryhmän kritisoiminen tai oman agendan varjopuolista puhuminen?
Toisinsanoen yritetään kierellä ja kaarreella ettei tarvitsisi sanoa ääneen sitä osaa joka on epämieluista omalle agendalle.

Sallittakoon se sama kiemurtelu myös Huhtasaarelle.

Kuitenkin saatiinhan tuossa kaivettua Huhtasaarelta tuokin lause, kun vähän kutiteltiin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #53

Kuinka monta kertaa Pettteri Orpo ja Juha Sipilä sai sanottua että "140 000 uutta työpaikka"? Jokaisessa puheenvuorossaan täysin riippumatta aiheesta?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #56

Tätähän se monesti on.

Kaikki tuo esiin omaa agendaansa riippumatta kysymyksestä.... eikä tuo ole edes kovin iso kärjistys.
Samalla jättää vastaamasta kritiikkiin, vaan kiertää nekin kysymykset oman agendansa positiivisiin puoliin.

Se mikä on positiivista, on sitten jokaisen oma mielipide.

Sallittakoon se myös Huhtasaarelle jos kerran muillekin ja kritisoidaan esitettyjä väitteitä, eikä myöskään väitetä jätetyn kommentoimatta sellaista mitä on kuitenkin kommentoitu.

Tuo oli minun pointti.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Siis, kun ei vastannut kysymyksiin ja kierteli kysymykset, niin häntä kohtaan voi käyttäytyä Torvaldsin tavalla? Hei haloo!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Täytyy sanoa, että kyllä Huhtasaaren porukoilla on matkaa hallituspuolueeksi sukupolven verran. Miten tuollaisten kanssa voi tehdä yhteistyötä, jos kysymyksiin vastaaminen ei maistu.

Kun kysyttiin Brexitistä, niin Huhtasaari vastasi Suomen jäsenyyskuvioista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #29

Ja keskeytettiin ennen kuin sai vastata Brexitistä.

Ongelma teillä on vain se että haluatte kuulla vain mieleisenne vastauksen.

Siinä sitä on sitten yhteistyön opettelua.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo Vastaus kommenttiin #32

Kuinka kauan vastaus aikaa hänelle olisi sitten pitänyt antaa? Koska vaikutti siltä että ois mennyt tovi että olisi kaiken muun selityksen ohella suorasti vastannut kysymyksiin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #43

Ota kello käteen seuraavalla kerralla ja mittaa puhujien saamaa aikaa.
Silloin selviää kaikenlaista.
Sanoihan tuo Jussi Halla-aho tässä päivänä muutamana toimittajalle kun toimittaja keskeytti, että "menisi vähemmän aikaa kun et koko ajan keskeyttäisi" Toimittaja hiljeni.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maahanmuuttokysymykset ?

Työperäinen maahanmuutto - sosiaalietuisuuksiin perustuva maahanmuutto ?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Huhtasaari on syytä haudata Brysseliin unohduksiin. Pahinta vahinkoa hän saisi aikaan opettajana. Paljon vaarattomampaa on hänen työskentelynsä eduskunnassa. Ja Brysselissä häntä ei muista kukaan, paitsi joku persufani.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eipä rantahurreista kannata välittää, ne nyt on tiäksää "ylevää" jengiä omalla rasistisella historiallaan.

Mitä taas tulee näihin kommentteihin: "Äiskä, äiskä, toi Huhtasaari pilaa meidän paratiisin."

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Näin itsekin ihan ihka aitona saaristo "hurrina" niin ainut kerta kun tuli vastaan näitä yleviä suomenruotsalaisia niin oli kun muutin Helsinkiin opiskelemaan ja voin tiedolla sanoa että kaikki "normaalit" suomenruotsalaiset välttelee niitä omasta mielestään parempia "hurreja" kuin ruttoa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Blogin otsikko on sikäli osuva, että täsmälleen samoilla sanoilla Huhtasaari on luonnehtinut Donald Trumpia: siinä on mies eikä hiiri. Ja Trump ei ole tunnettu korrektiudestaan vaan juurikin päinvastoin.

Loogisesti ajatellen, tölväisyllään Torvalds siirtyi askelen verran kategorian 'mies' suuntaan - ainakin Huhtasaaren itsensä maailmankuvassa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Käypä lukemassa hesarista, päivän, juttu Kiinan ja USA:n "kauppasodasta".
Saatat yllättyä. Laiva kääntyy, suurikin laiva, se tapahtuu vain hitaasti.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Olenhan minä toki Hesarin lukenut. Se liittyy Nils Torvaldsiin miten?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #42

Liittyy edelliseen kommenttiisi jossa otat esille Donald Trumpin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #48

Jaha, no puhutaan Trumpista sitten. Onko Trump mies vai hiiri?

Vanhan hyvän kansanviisauden mukaan räkänokastakin tulee mies mutta valehtelijasta ei tule. Joten mieheksi Trumpia ei ainakaan voi sanoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #51

No et sitten lukenut artikkelia?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Torvaltsi = norsun halut mutta hiiren kalut

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onpas taas korkeatasoista keskustelua täällä.

Melkein vetää vertoja aiheena olevalle tv-sekametelisopalle.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Torvalds menkööt Suomen Kongoon ampumaan haahkoja, 2000 haahkaa odottaa lyijykuuroa...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Monella puolueella on tarkoitus saada läpi asiantuntemusta ja kokemusta, persuilla ehdokkaina ovat Huhtasaari ja Hakkarainen, ehkäpä nämä sitten ovat juuri niitä persujen terävämpiä kyniä. :)

Perussuomalaisen puolueen parhaimmistoa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Koko keskustelun pilasi YLEN surkea toimittaja Seija Vaaherkumpu, joka ei pystynyt peittämään asenteitaan vaan keskeytti jatkuvasti Huhtasaaren vastausyritykset mutta salli muiden puhua puuta heinää. Vaaherkumpu peittää asiaosaamisen puutteet ja suoranaisen tyhmyytensä näennäisen tiukalla esiintymisellään. Sen sijaan Janne Toivonen antoi itsestään hyvän kuvan ja häntä toivoisi näkevänsä enemmänkin näissä keskusteluissa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tästä sentään samaa mieltä. Jan Anderssonin vetämiä väittelyitä tulee vielä ikävä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kuinka sitä sanotaankaan: Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten". Vaikkapa Haavisto, Niinistö, Orpo, Andersson, (hänellä tosin on joskus asiaakin), Henriksson, jne.
Ainota jotka lopettavat puheenvuoron ihan oma-aloitteisesti ovat olleet Jussi Halla-aho ja Laura Huhtrasaari. Nuo muut on täytynyt toimittajan keskeyttää "sopivan tilaisuuden tullen". Eli kun puhuja on vetänyt henkeä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se noin mene, useinhan Huhtasaari vain korottaa ääntään ja puhuu asian vierestä sanottavansa loppuun kun toimittaja on yrittämässä siirtyä toiseen aiheeseenkin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #54

Eikö?
Miksi toimttaja vaihtaa aihetta kesken keskustelijan puheenvuoron?
Miksi ei koskaan kun joku muu puhuu?
Eikö tuossa ole kyseessä juuri pyrkimys vaientaa puhuja, estää puhujaa tuomasta esille mielipiteitään?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

Kyllä niitä pitkiä puheenvuoroja vaan keskeytetään oli kyseessä kuka tahansa, viime torstainakin, ja toimittajat sanovat että täytyy siirtyä seuraavaan aiheeseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #65

Totta. Huhtasaaren jokainen puheenvuoro keskeyttiin. Ja aina se naispuolinen toimittaja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

"Huhtasaaren jokainen puheenvuoro keskeyttiin."

Tuota en ole tarkistanut, mutta pitäisikö Huhtasaaren mielestäsi antaa puhua asian vierestä niin kauan kun haluaa? Huhtasaari kun poikkeaa kaikissa tenteissä muista osallistujista siinä, että puhuu kysymykseen vastauksen sijaan äänestäjiään kosiskellen asian vierestä, ja ellet ole huomannut niin siihen on moni lopen kyllästynyt.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #69

Eiköhän asia le niin että jokainen "kosiskelee" äänestäjiä minkä ikinä vi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Ei tuo riitä lähimainkaan puolustelukseksi siihen, että muut vastaavat tenteissä toimittajien kysymyksiin, mutta Huhtasaari ei. Pikemminkin vain myötäilet Huhtasaarta: asiasta toiseen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse äänestän Nisseä EU:n parlamentiin. Tuskinpa tämäkään viesti saa olla täällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos laitetaan rinnakkain nuo kaikki haastattelussa olleet, ja verrataan, kuka vastasi kysymyksiin, niin lopputulos on selvä.

Huhtasaari elää jossain omassa ulottuvuudessaan, ja puhuu mitä sattuu.

No mitä muuta voi copy/pastelta odottaa.

Perussuomalaisten ehdokkaista älykkyydeltään kärkipäässä. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onko petteri alkanut arvostaa Lauraa älykkäänä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Itse pyrin olemaan arvostelematta muiden ihmisten älyä tai sen puutetta.
Tämän sain oppia j pikkupoikana äidiltäni.
Hän sanoi että sellainen on hyvien tapojen vastaista ja typerää.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #67

Käytöstapoja käytetään varmuuden vuoksi valikoiden, siinä pelossa että ne loppuu kesken.

Kun puhutaan persuista, niin siinä kohtaa ei kannata tuhlailla yhtään ettei vaan mene hukkaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #71

Eniten käytöstapojen puutteesta voidaan arvostella Ville Niinistöä, joka on kaikissa keskusteluissa pahin päällepuhuja ja populisti. Tämä on valitettavaa, koska pidän edelleenkin hänen oikeaa luonnonsuojelua koskevia mielipiteitään arvossa mutta hän on joutunut ilmeisesti puolueen naiskaartin painostamana ajamaan kaikenlaista maailmaa syleilevää ihmisoikeuspolitiikkaa.

Mitä tulee Nils Torvaldsin huonoihin käytöstapoihin, niin ilmeisesti ne ovat perheessä ominaisia, koska poika Linuskin on joutunut ottamaan "vihanhallintalomaa"!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Asiaosaamista sen sijaan voi arvostella, ja blogin aiheesta sitä voi tarkistaa Ylen Areenasta.

https://areena.yle.fi/1-50089999#autoplay=true

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Katsoin Areenasta vaalitentin. Torvalds oli unohtanut käytöstavat kotiin. Ville Niinistö oli koko ajan äänessä, rasittavaa. Huhtasaari ei vastannut yhteenkään kysymykseen ja toimittajan oli pakko keskeyttää, ihan aiheesta. Huhtasaari aloitti joka kerta vastaamisensa asian vierestä, kun se asiaosaaminen kerta kaikkiaan puuttuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Samaa mieltä, myös kommentista Torvaldsista, mutta varsinkin Huhtasaaren asiaosaamisen puutteesta, mihin kommentissani #73 hienovaraisesti viittasinkin. Huhtasaari jäi asiaosaamisessa kauas kaikkien muiden jälkeen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onhan se asiaosaaminen kaukana, jos joka ainoaan kysymykseen joutuu vastaamaan ”rajat kiinni” ja ”minut on kutsuttu Salvinin vieraaksi”. Ei yhtä ainoata vastausta toimittajien kysymyksiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #78

Niin, en tiedä, mutta oletan Huhtasaaren kuuluvan siihen ryhmään joka mielipiteensä esittää hyvin mielellään ns. juurta jaksaen. Pitkän kaavan mukaan. Hänen omalla tavallaan. Ei hän ole ainoa joka näin menettelee. Tuokin tapa pitäisi olla hyväksyttävä, vaikka se toisista tuntuukin jopa rasittavalta. Toisaalta hyvin harva nykypäivän politiikko sanoo/kertoo esitettyyn kysymykseen suoran vastauksen. Näin ainakin, kun seuraa eduskunnan kyselytunnin vastauksia.

Ehkäpä Huhtasaaren vastaukset esitettyihin kysymyksiin olisivat tulleet pidemmän kaavan mukaan, jos sellaiseen olisi annettu aikaa. Tosin mielestäni Ville Niinistö sai kyllä joissakin vastauksissaan poukkoilla kyllin paljon sivuun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #81

"Pitkän kaavan mukaan."

Haloo Sirpa, Huhtasaari tietää varsin hyvin kuten sinäkin että tenttien vastausaika on kaikilla rajoitettu, joten seliseli.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #83

Tuo (-kaan) ei pidä paikkaansa.
Oli, oliko se Iltasanomien, tentti jossa käytetty puheiaka kellotettiin. Muistaakseni ainoa tentti jota pidettiin asiallisena.
Siinä vaihteli saatu/käytetty puheaika jotain 6 minuutin ja 14 minuutin välillä.
Tuossa tentissä Halla-aho sai puhua vapaasti valmiiksi ja lopetti kun oli asiansa sanonut.
Puhui muistaakseni toiseksi pisimmän aikaa.
Muutaman kerran hänet joku keskeytti ja hän hiljeni ja katseli ihmeissään.

Vastausaikaa ei rajoiteta millään tavoin, vaikka pitäisi.
Esim. niin että ko. henkilön mikrofoni vaikenee, ensin varoitusääni ja sitten of.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #92

Niinpä, kussakin tentissä käytetään tenttikohtaista vastausaikaa, mainitsithan itsekin erikseen Ilta-Sanomien; tosin minäkään en muista missä niistä on kellotettu.

Torstain tentissä keskeytettiin milloin kukin eikä kenelläkään pitäisi mielestäni olla valittamista, mutta voihan sen halutessaan katsoa laittamastani Areenan linkistä uudelleen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #94

Mielestäni se oli Iltasanomien viimeinen tentti. Tämä oli poikkeus ainakin TV-tenteissä.
Muissa Tenteissä ei näin oke ollut. Jokainen on ottanut sen ajan minkä on onnistunut saamaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #95

"Jokainen on ottanut sen ajan minkä on onnistunut saamaan."

Niin se on mennyt.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #78

Max, nyt sinä taidat puhua ihan muunneltua totuutta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #90

Uskallatko sinä väittää minun valehtelevan? Et tainnut katsoa kyseistä tenttiä lainkaan, vaan puhut omiasi. Minä olen saanut tarpeekseni Huhtasaaren venkoilusta ja heikosta käsityskyvystä, enkä ymmärrä, miten noin vähälahjainen ihminen kuvittelee itsestään suuria. Suuria kokonaisuuksia Huhtasaari ei kerta kaikkiaan kykene käsittämään ja silloin ei luulisi olevan edellytyksiä pyrkiä EU-parlamenttiin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #91

Mitä pelättävää siinä olisi?

"jos joka ainoaan kysymykseen joutuu vastaamaan ”rajat kiinni” ja ”minut on kutsuttu Salvinin vieraaksi”."

Näinkö hän todella vastasi joka ainoaan kysymykseen?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kyllä vastasi, mutta pidän kommenttiasi ja muidenkien täällä suhtautumisesta vastaukseen ja miellyttävyyteen. Argumentin totuusarvo ei riipu sen miellyttävyydestä.

Otetaan esimerkki:

Sanotte, että EU on rauhanliike ja ei ole enään sotia.

Minä kriittisenä:

Riippuu miten määritellään rauha ja sodat, koska tällä hetkellä EU:ssa jihadistit ovat saaneet vapaasti aseita ja tehneet terroi-iskuja.

Eu:ssa on erilaisia ideologisia sotia mm. marxilainen syrjintä ja sorto politiikka, hyvin paljon muslimien mielenilmauksia, rikollisuutta ja raiskauksia, keltaliivit, vasemmistoanarkistit polttavat heille tuntemattomien omaisuutta jne. jne. jne.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

On suorastaan surullista lukea monia tähän kirjoitukseen annettuja kommentteja. Useissa näyttää esiintyvän ihmisarvon vastaista mielipidettä perussuomalaisia kohtaan ja tässä varsinkin sitä esiintyy Huhtasaarta kohtaan. Mitäs on sitten Suomenkin allekirjoittama sopimus ihmisarvon noudattamisesta, jopa perustuslakimme mukaan?

Ihmisoikeus sopimuksessa perustavanlaatuisuus merkitsee sitä, että vain tärkeät oikeudet ansaitsevat tulla kutsutuiksi ihmisoikeuksiksi. Ihmisoikeuksissa on pohjimmiltaan kysymys sekä vapaudesta jostakin että oikeudesta johonkin. Myös jokaisen itselleen vaatimat vapaudet tulee olla valmis antamaan kaikille muillekin ihmisille. Perustuslakimme mukaan yhdenvertaisuuden takeena on mielipiteen vapaus, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että tulee hyväksyä eri mieltä olevien mielipiteet, mutta toki voi esittää oman erimielisen mielipiteensä asiasta loukkaamatta toista tai vielä pahempaa on jos solvaa tai nimittelee tai muutoin kohtelee asiattomasti.

Perustuslain mukaan ketään ei saa muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti. Jokaisella on myös uskonnon ja omantunnon vapaus.

Sitten erilaisiin keskustelutilaisuuksiin pohjaa mielestäni hyvinkin perustein perustuslain kohta jossa sanotaan "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä." Toimittajien ei siten tulisi keskeyttää vastauksen antajaa/mielipiteen esittäjää, eikä varsinkaan muiden keskusteluihin osallistuneiden.

Ja loppukaneettina perustuslaistamme "Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen." Tähän ihmisarvokysymykseen liittyy hyvin läheisesti paljon puhuttu suvaitsevaisuus jonka pitäisi olla itsestään selvyys suomalaisten keskinäisessä kanssakäymisessä, mutta jostain kumman syystä tälläkin keskusteluareenalla esiintyy paljon keskustelijoita joiden voidaan havaitun syrjivän eri mieltä olevia ja pitävän heitä toisenluokan kansalaisina. Siis itsensä alapuolella olevina. Mitä tämä kaikki kertoo nykyisestä suomalaisesta yhteiskunnasta? Omasta mielestäni se kertoo suvaitsemattomuuden lisääntymisestä omia kansalaisia kohtaa ja tämä näkyy jo valitettavasti ihan valtiovallan ylemmällä tasollakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Useissa näyttää esiintyvän ihmisarvon vastaista mielipidettä perussuomalaisia kohtaan ja tässä varsinkin sitä esiintyy Huhtasaarta kohtaan."

Usea oli entisen Ruotsin kuninkaan mukaan neljä, mutta lienet samaa mieltä että vähintään kolme. Luettelisitko vähintään kolme ihmisarvon vastaista kommenttia Huhtasaarta kohtaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Minulle riittää, että teet sen ihan itse. Jos pääset erilaiseen tulokseen, sekin riittää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #80

Ei se noin mene, väitteen esittäjällä on Puheenvuorossakin velvollisuus todentaa se.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Stadissa kyllä sanotaan:”ta många, ta två”.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #82

Joustetaan Stadin malliin, Sirpa Abdallah esittää edes kaksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #86

Mulla on sellainen olo, että olen Sirpan ajatuksissa aina. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille.

-Laura Huhtasaari

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitähän siitäkin aivopierusta pitäisi selityksineen ajatella:

Myöhemmin Huhtasaari toppuutteli lausuntojaan sosiaalisessa mediassa.

– Ennen kuin loputkin kollegat heräävät innoissaan lynkkaamaan, niin ei ollut tarkoitus sanoa, että ihmisoikeudet eivät kuuluisi ihmisille, Huhtasaari päivitti.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015121720846154

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikös tuo sananvapaus anna mahdollisuudn sanoa mitä sylki suuhun tuo, kunhan ei riko muuta rajoittavaa lakia?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Persuja tuntuu harmittavan RKP:ssä kaikki nykyisin. Jo toinen RKP-vastainen kirjoitus tänään.

Itse päätin äänestää RKP:tä edellisen blogin nähtyäni. Nyt taisin saada ehdokkaankin. Kiitos, Laura!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset