Laura Korpinen

Ei ole parempaa rasismia, on vain rasismia

Perussuomalaisten nuorten epäonnistunut somepäivitys on lehtitietojen (Iltalehti 21.5.2019) mukaan poikinut rikosilmoituksen.

Itse osallistuin eilen 21.5.2019 Pasilan Puistojuhlan yhteydessä järjestettyyn EU-vaalipaneeliin. Vaalipaneelissa Vihreiden eurovaaliehdokas esitti toiveen, että suomalaiset näyttäisivät tulevaisuudessa etnisesti erinäköisiltä kuin nyt ja että europarlamentissa olisi vähemmän valkoisia keski-ikäisiä miehiä.

Ihonväri tai sukupuoli edellä kulkeva politiikka on vastenmielistä, tehtiin se mistä suunnasta tahansa. Olen itse 1960-luvulla syntynyt, ja koko oman elinikäni etnisesti erinäköisiä on ollut menestyvinä näyttelijöinä, laulajina, urheilijoina, poliitikkoina jne jne. Tämä kehitys huipentui, kun afrikkalaisen miehen poika valittiin maailman mahtavimpaan tehtävään, Yhdysvaltain presidentiksi. Myös naiset ovat edenneet yhteiskunnassamme aivan huipulle saakka. Samaan aikaan on syntynyt uusia ongelmia, Suomessa tunnustetaan nuorten miesten syrjäytyminen, ja maailmalla valkoiset köyhälistöt ovat olleet tiedossa vuosikymmenet.

Olemme siten jo kauan sitten siirtyneet aikaan, jossa ihmisen menestyminen ei riipu etnisestä taustasta, vaan moninaisista muista syistä, joista keskeisimpänä yksilön oma suoriutuminen.

Hyökkäyksiä ihonväriä kohtaan ei pidä suvaita mistään suunnasta. Myös toiveet siitä, että politiikkaa pitäisi harjoittaa lähtökohdista, että kansakunta tietoisesti muutetaan etnisesti tietynnäköiseksi, on rasistista ja pitää sellaiseksi myös tunnustaa, riippumatta siitä, kuka näkemyksen kulloinkin esittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Myös toiveet siitä, että politiikkaa pitäisi harjoittaa lähtökohdista, että kansakunta tietoisesti muutetaan etnisesti tietynnäköiseksi, on rasistista"

Näin juuri. Sitä kutsutaan rodunjalostukseksi. Natseilla oli ongelmana se, että saksalaiset eivät olleet riittävän arjalaisia. Asia päätettiin korjata rodunjalostuksella: kannustettiin rotupuhtaimpien arjalaisten lisääntymistä, sekä tapettiin slaavit ja juutalaiset.

EU on samoilla linjoilla, mutta päinvastoin. Liian valkoinen rotu halutaan jalostaa kirjavammaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Perussuomalaisten nuorten epäonnistunut somepäivitys on lehtitietojen (Iltalehti 21.5.2019) mukaan poikinut rikosilmoituksen."

Kuinka laajasti sitä puolueessa pidetään epäonnistuneena? Petteri Ritalan blogiin tuli vanhempia perussuomalaisia vahvistamaan näkemyksen, että päivityksessä todella on kyse kuvassa esiintyvien ihonväristä ja, että sillä on merkitystä. Päivitystä pidettiin onnistuneena myös siksi, että nyt siitä puhutaan paljon.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei kai siinä varsinainen ajatus, eli etnisten suomalaisten säilyttäminen maailmankartalla, ollut se epäonnistuminen vaan se, että siihen oli valittu kaksi selvästi tunnistettavaa tummaihoista henkilöä. Näin vastustajien oli helppo tulkita se hyökkäykseksi henkilöitä ja heidän edustamiaan kansanryhmiä vastaan ja käynnistää rasismilevy. Jos kuvassa olisi ollut vaikkapa moskeijoita tai kasvoja myöten kaapuun verhottuja henkilöitä tai vastaava enemmänkin symbolinen viittaus, niin olisi ehkä paremmin ymmärretty, että siinä ei käyty ketään ihmisiä tai ihmisryhmiä vastaan, vaan haluttiin puolustaa suomalaista kulttuuria.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Juurikin se pointti. Lauran mielestä ihonväriin ja sen merkitykseen viittaus on väärin, kun taas Ritalan blogissa toisten perussuomalaisten mielestä se oli viestin tarkoitus, ei kulttuuriset erot vaan ihonväri ja rotu. Puolueessa on etnonationalisteja, joita Halla-Aho kutsuu törkyturviksi. Ja osa puolueesta puhuu, että heitä ei missään nimessä siedetä mutta silti heidän kanssaan tehdään avoimesti yhteistyötä.

On hyvin vaikea nähdä, että mihin tämä raja Halla-Ahon puolueessa vedetään. Korpisen blogista päätellen yhteistyö esim. EKREn kanssa on mahdottomuus, koska hyökkäyksiä ihonväriä kohtaan ei pidä suvaita mistään suunnasta mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Onko Martin Helme törkyturpa ja Halla-Aho sen hänelle suoraselkäisesti kertoo? Se monia kiinnostaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Hyökkäyksiä ihonväriä kohtaan ei pidä suvaita mistään suunnasta."

Perussuomalaisten sivustolla onnitellaan Viron EKRE puoluetta ja ihan johdonkin tasolla toivotaan tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan vaikka he ovat olleet kampanjoinnissaan avoimen rasistisia. Eikö slogan "Näytä mustalle ovea" ole mielestäsi hyökkäys ihonväriä kohtaan? Vai pitääkö näitä hyökkäyksiä sittenkin suvaita puolueessa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joskus ihmetyttää, että millaiseen puolueeseen ihmiset liittyvät, ja millaista politiikkaa he kuvittelevat puolueen ajavan.

Usein kuulee sanottavan, että meidän puolueessa on katto korkealla ja seinät leveällä, siksi sopii monenlaisia ajatuksia samaan puolueeseen.

Jos tuo tarkoittaa sitä, että sinne sisään mahtuu siis myös puhtaasti rasistinenkin linja, sanonta tuntuu aika ontolta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Rasismi on mielipide siinä missä mikä muu tahansa -ismi.

Mielipiteitä on vaikeaa poistaa tai estää ne kieltämällä.

Lähtökohtaisesti jokaisesta puolueesta löytyy ihmisiä, jotka kokevat vastenmielisyyttä jotain toista ihmisryhmää kohtaan. Tämä on jo tilastollinen fakta.

Ethän sinäkään pidä perussuomalaisista. Joku toinen taas ei pidä vaikkapa venäläisistä.

Miksi jonkun kolmannen tulisi pitää värillisistä ihmisistä, jos ei kerran heitä siedä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Miksi jonkun kolmannen tulisi pitää värillisistä ihmisistä, jos ei kerran heitä siedä?"

Kukaan ei ole tätä vaatinut. Nyt on enemmänkin kyse siitä ristiriidasta, että puheenvuoroissa sitä pidetään pahana asiana ja vannotaan ettei sitä siedetä mutta käytännössä sitä kuitenkin siedetään ihan hyvin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#5

Niinhän se on tietysti kannibalismikin mielipide ja jopa makuasia. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...katto korkealla ja seinät leveällä" viittaa kylläkin SDP:hen. Sinne mahtuu rasisteja (al-Taee) sekä eläinrääkkääjäsadisteja (Näkkäläjärvi).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokaisessa puolueessa, persut x10, verrattuna muihin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Täytyy kyllä olla ameeba tasolla kun puhuu valkoisista keski-ikäisistä miehistä. Kun ihonväri voi olla vaikka sininen nyt juuri on ties minkälaista miestä vallassa ympäri maailmaa. Mikä näitä kaikkia yhdistää? Pippeli ja testostreronia joten ainoa tapa saada muutosta koko maailmaan skaalalla olisi joku kastraatio.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Olemme siten jo kauan sitten siirtyneet aikaan, jossa ihmisen menestyminen ei riipu etnisestä taustasta, vaan moninaisista muista syistä, joista keskeisimpänä YKSILÖN OMA suoriutuminen."

Tämä on se pointti joka pitäisi takoa ja porata joka persun , vassarin jnejne kalloon .

Lopettakaa kaikki puolueet äänestäjien silmään kuseminen jotta erityisesti mukamas äänestäjää auttaa äänestää jotain tyyppiä joka sit saa itselleen hillotolpan .

Me olemme kiihtyvässä älyllisessä kilpailussa maailman laajuisesti .

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihervasemmisto logiikan mukaan, kun musta henkilö juoksee 100m maailman ennätyksen, se johtuu ihonväristä. Mutta kun valkoihoinen voittaa uinnissa, se on rasismia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tai sitten Risto taas keksii ihan omia tulkintoja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se on kuuluisa olkiukoistaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No Suomen vihreät feministi hörhöt vaan matkivat Ruotsin vihreitä feministi hörhöjä, ei sen kummempaa. Ruotsin vihreäthän vihaa omaa valkoista rotuaan ja fanittaa muslimeita yli kaiken, joten ei ihme että useita islamisteja on päässyt soluttautuun puolueeseen. Kunnes sitten media heitä on paljastanut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On ihmeellistä, kuinka Laura Korpinen pyrkii valkopesemään persunuorten rasismia. Jos Vihreät kokevat, että me keski-ikäiset valkoiset suomalaiset olemme liiaksi esillä päätöksentekijöinä, kyse ei ole rasismista. Jos joku toinen haluaa, että etnisten suomalaisten arvomaailma kehittyisi ja tapahtuisi eri etnistä alkuperää olevien sekoittumista, sekään ei ole rasistista.

Persut haluavat, ettei Suomeen päästettäisi erilaista etnistä alkuperää edustavia ihmisiä. Persunuoret sanovat sen ääneen. Se on rasismia. Se ei ole erilaista rasismia, vaan pelkkää rasismia.

Se on rasismia, jonka tuomitsemisessa ei ole mitään pahaa tai väärää. Rasismia, jota ei kannata yrittää valkopestä. Valkopesua yrittävä leimautuu yrityksessään, Laura-hyvä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ironisesti yrität itse valkopestä vasemmistolaista rasismia, jossa maahanmuuttaja on eräänlainen maskotti, joka pelkällä läsnäolollaan tekee maailmasta paremman paikan. Hänen ajatuksistaan viis.
Muutenkin, miksi on väärin että päättäjä on valkoinen? Onko ongelma hänen ihonvärinsä ja sukupuolensa? Onneksi olkoon, olet rasisti ja seksisti.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hyvä kommentti! Vihervasemmisto nimenomaan haluaa näistä tummista maskotteja, jotta voivat sitten itse tekopyhästi moraaliposeerata ja leikkiä hyvää ihmistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #21

Olipa onneton olkiukko. Tuo pikkurasistien mainos on typerä, siitä ei huonoilla vitseillä mihinkään pääse. Tämä on siis Perussuomalaisten nuorten käsitys yhteisvastuusta, kulttuurien moninaisuudesta ja kansainvälisyydestä. Jo aiemmin etnonationalismilla huomiota herättänyt yhdistys käy nyt eurovaalikampanjaa avoimen rasistisesti. Asia ei kiinnosta mediaa tippakaan. Ei, vaikka kysessä on maan toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestö.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #22

Ota rauhoittavaa niin kyllä se siitä helpottaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tästä olen Aleksin kanssa samaan mieltä. Jopa tuntemani maahanmuuttajat ovat samaa mieltä, että vihervasemmisto pitää heitä jonain pehmoleluna, aivottomana, jonka päämääränä on vain heidän omien poliittisten intressien ajaminen ja valta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Pelkästään katsomalla ketkä suosittelevat kommenttiasi voi todeta, että olet tästä asiasta Aleksin kanssa ihan pihalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta valkoiset keski-ikäiset miehet ovat yliedustettuna päätöksentekijöinä. En ole mielestäni seksistinen tai rasistikaan, mutta huomaan, että olisi hyvä, jos päätöksentekijöinä nähtäisiin enemmän naisia ja enenevässä määrin myös maahanmuuttajia.

Ei ole ollenkaan hyvä, että maahanmuuttajien asioista päätetään päätöksentekijöiden ollessa yksin kantaväestön edustajia. Maskottinimityksesi on tavallaan halventava, mutta myös kuvaava. Nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla on juuri tämänkaltainen, passivoiva, vaikutus. Maahanmuuttajille pitäisi antaa vastuuta ja valtaa erityisesti maahanmuuttopolitiikan kehittämisessä ja osallisuutta tietenkin siihen liittyvän kotoutumistoiminnan jalkauttamisessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho on kohta samassa jamassa kuin Soini aikanaan näitten kainalontuulettajien kanssa. Kohta saa taas harjata huolella, heh.

Kai noitten pikkurassujen piti joku kotoinen tempaus keksiä kun kaikki mediahuomio menee Venäjän kanssa veljeileville Itävallan pseudokansallismielisille. Piti näyttää että kyllä meilläkin osataan, jos ei myydä maata venäläisille niin ainakin olla avoimesti ja häpeämättömästi rasisteja.

Reilu sata tonnia veikkausvoittovaroja etsii kohta uutta omistajaa. Hyviä kohteita varmasti on riittämiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ehkä parempaa rasismia ei todellakaan ole, mutta hyväksyttävää on kahtakin lajia.

Itserasismi. "Me suomalaiset olemme jäyhää sakkia" tai "suomalaiselta ei small talk ota sujuakseen". Mitäpä tämä muuta on kuin etnisesti lokeroivaa luokittelua, mutta noin saa sanoa ilman vastalauseita.

Positiivinen rasismi. "Japanilaiset ovat ahkeria", "masait ovat aina niin kauniita" tai "ranskalaiseen romantiikkaan voi luottaa". Tämä on syrjivää määrittelyä kaikkia muita kansanryhmiä kohtaan, koska olenhan minäkin ahkera, kaunis ja romanttinen ilman, että milloinkaan saan ominaisuuksistani tunnustusta.

https://masai-mara-bookings.com/wp-content/uploads...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ainakin olet ihanan vaatimaton, heh. Mutta tuo mitä sanot "itserasismiksi" on kai itsekritiikkiä, mihin jokaisella ihmisellä ja miksei kansakunnallakin ole oikeus. Jos naiset huorittelevat toisiaan, se on ronskia läppää, mutta jos mies huorittelee naista, se on törkeää. Kaikki varmaan ymmärtävät miksi jos pysähtyvät ajattelemaan hetkeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset