Laura Korpinen

Viimeinen edunvalvoja

Osallistuin eilen 23.5.2019 SEL ry:n järjestämään EU-vaalipaneeliin, jossa keskeisessä roolissa olivat työhön liittyvät kysymykset.

Kuunnellessani muiden puolueiden (SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät, Keskusta ja Kokoomus) kannanottoja vahvistui sama asia minkä jo tiesinkin: suomalaisen työntekijän asema ja tulevaisuus eivät kiinnosta mitään muuta puoluetta kuin Perussuomalaisia. Muita puolueita askarruttaa ainoastaan maailman pelastaminen, mikä lopulta aina kääntyy suomalaisen työntekijän vahingoksi. Suomalaiselle työntekijälle on varattu pelkkä maksajan rooli. Työntekijä maksaa moraaliposeerauksesta työpaikallaan, jos ilmastointoilijat ajavat tuotannon pois Suomesta. Tai palkat pidetään keinotekoisen alhaalla, mikä onnistuu ulkomaisten halpatyöntekijöiden avulla. Keskipalkalla ei Suomessa juhlita, keskipalkkainen maksaa kaikesta kaiken viimeisen päälle itse. Samaan aikaan kummastuttaa yhteiskunnan runsaskätisyys niitä kohtaan, jotka tulevat muiden elätettäviksi.

Ainoastaan Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä, miten veroeurot riittävät. Ainoastaan Perussuomalaiset ymmärtävät sen, että ulkomaiset halpatyöntekijät mahdollistavat sen, ettei työnantajien tarvitse maksaa palkkaa, jolla Suomessa tulisi toimeen.

Perussuomalaiset ovat suomalaisen työntekijän viimeinen edunvalvoja nykyisessä puoluekentässä. Toivon, että vielä töitä tekevät heräisivät vihdoin ymmärtämään tämän, ja osoittaisivat tukensa Perussuomalaisille sunnuntain vaaliuurnilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Korpisen profiilissa lukee "yrittäjä". Meitä on yhteensä yli 300 000. Melkoinen osa työnantajia. En ole tavannut yli 30 vuoden aikana yhtään yrittäjää, joka ei arvostaisi ensisijaisesti suomalaista osaajaa työntekijänä. Blogi lienee epätoivon partaalla tehty poliittinen populistinen ruiskaisu. Ei taida kantaa kovin pitkälle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ehkä kuitenkin vuodet kultaavat muistot tässäkin asiassa?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...yhtään yrittäjää, joka ei arvostaisi ensisijaisesti suomalaista osaajaa työntekijänä...".
Kun maassa kuitenkin touhuaa halpatyövoimaa 2-3 euron "tuntipalkalla", kuka heidät on tänne palkannut, jos ei joku yrittäjä ?
Juhlapuheissa on helppo hehkuttaa osaamista, mutta halpatyövoima on se joka pestataan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Niinhän meitä on, tai oikeastaan jo "oli".

Varmasti yrittäjä arvostaa osaavaa työntekijäänsä. Ei kai Korpinen sanokaan että ei arvostaisi.
Eikä siinäkään ole mitään väärää että työnantaja maksaa palkkaa niin vähän kuin hänen tarvitsee, suomennettuna siis että millä palkalla hän saa pidettyä työntekijänsä.
Kyseessähän on työvoiman myynti / osto.
Eikä siinä ole mitään väärää että työnantaja palkkaa työntekijänsä osaamisen ja palkkavaatimuksen mukaan. Työnantajahan on itse kilpailutilanteessa myös: Hän myy yrityksensä työtä sillä hinnalla minkä siitä saa ja pyrkii tietenkin saamaan mahdollisimman hyvän hinnan.

Kaikki tämä siksi että eihän työnantaja ole mikään sosiaalitoimisto tai joku ihmepaikka jossa rahaa riittää tai sitä ikäänkuin vain saadaan seinästä.
Työnantaja / yrittäjä on palkkansa ansainnut, sitä ei liene kiistä muut kuin Vasemmistoliitto ja SDP hyvällä tuella Vihreiltä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Eipä ole Seppo rakennusalaa vilkaissutkaan.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

"Ainoastaan Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä, miten veroeurot riittävät."

Olen kuullut myös Kokoomuksen olevan huolissaan, ja odotas... itse asiassa melkein jokaisen puolueen. Hmmm, onko sinulla sattunut joku tahaton virhe tuossa tekstissä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Me näimme parin vuoden ajan kuinka paljon perussuomalaiset ovat kiinnostuneita työntekijän asemasta, ja se ei todellakaan ollut paljoa. Osallistuitte innolla työntekijöiden aseman heikentämiseen, ette sen puolustamiseen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kivelä muistaa väärin.

Se oli se joukko sinisiä hörhöilijöitä, jotka lauloivat joikuja perussuomalaisten nimissä.

Hannu Rainesto

Niin, tosiasiahan on että työläinen maksaa, se maksaa kaiken mitä täällä on työvoimansa kulutuksella, myös perussuomalainen työläinen tekee niin. Me maksamme kapitalistien elämän, rikkauden ja jopa asianajajien järjettömät palkkiot jne..
Kyse on kapitalismista, täällä työläinen maksaa kaiken ja saa itse korvauksen työajastaan ei arvosta jota luo, jos töitä on. Työläinen elää, jos rahat riittää ja kuolee muiden kustannuksella!

Tämä juttu on ihmeellisempi kuin uskottekaan, kunhan selvitätte ensin perusteet tälle, voitte sitten ihmetellä ääneen, miten minua onkaan petetty.

Mitä tulee työvoimaan, jota maahan rahdataan, niin kyse on juuri halpatyövoiman tuonnista ja se siis laskee kustannuksia. Laskemalla ensin palkkoja ja muita etuja, joita ammattiliitot ovat vuosikymmeninen aikana saaneet aikaiseksi ja siis ilman uutta luokkasotaa!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#8

No ei se kyllä ihan noinkaan mene.

OSTAJA maksaa loppukädessä aina... jopa sen työläisen palkan.
Ostaja ei välttämättä ole työläinen...eli ei ole tienannut ostoon käytettyä rahaa työllään.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ainoastaan perussuomalaiset, ainoastaan perussuomalaiset. Ja Suomi takaisin, ainoastaan perussuomalaiset tietää että mihin? Ai niin, siinä perussuomessa on ainakin naamanvärillä väliä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tavattoman naivia vaalipropagandaa. Pitikö tämäkin päivä vielä nähdä. Kysymys hieroo päätä, Pitääkö moisen potaskan tuottaja ihmisiä tarkoituksellisesti tyhminä? Vai uskooko hän ihan oikeasti asian olevan että vain perussuomalaiset. Sen kun tietäsi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset