Laura Korpinen

Ole hiljaa ja maksa

Professori Martin Scheinin on vaatinut poliisitutkintaa Juha Mäenpään (PS) eduskunnassa käyttämän puheenvuoron johdosta. Scheininin mielestä Mäenpää olisi syyllistynyt kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Näin siitä huolimatta, että turvapaikkahakemuksen jättäminen ei ole ko. lainkohdassa mainittu peruste, jonka solvaamisesta voisi ylipäätänsä syyllistyä kyseiseen rikokseen.

Kansanedustaja Juha Mäenpää toi esiin huolestuneisuutensa Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista. Tämän huolen jakaa moni suomalainen. Suomeen on tullut turvapaikanhakijoina henkilöitä, joista viranomaiset eivät tiedä, keitä he ovat, ja mistä he tulevat. Muutoinkin maahamme saapuu koko ajan lisää ihmisiä pysyvästi elätettäviksemme, vaikka huoltosuhde on jo valmiiksi heikko.

Suomalaiset ovat syystä huolissaan, ja itsekin jaan saman huolen. On vinoutunutta ajatella, että suomalainen veronmaksaja olisi tässä tilanteessa jotenkin vahvoilla ja kansankiihottajan asemassa. Emme me ole. Meille huolestuneille ollaan jättämässä vain hyväksyjän rooli, paikka nurkassa, pysy siellä, ole hiljaa, älä nurise, tyydy osaasi ja maksa.

Tilanteeseen tuskastuneella kansalaisella ja kansanedustajalla täytyy olla oikeus ilmaista sanallisesti turhautuneisuutensa, myös sarkasmin keinoin. Kuten Mäenpää teki.

Kun Mäenpään sanomaa lukee ajatuksella, huomaa, että Mäenpää toivoi ainoastaan kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Scheinin sen sijaan syyllistyy pöyristelyllään keinotekoiseen viholliskuvien luomiseen ja hakemalla hakee vastakkainasettelua. Mäenpään puheesta ei kiihotu kukaan muu kuin Scheinin itse.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/283151-kansanedustaja-puhui-vieraslajeista-eduskunnassa-poliisi-neuvottelee

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miten kireää sen maahanmuuttopolitiikan pitäisi olla että se persuille kävisi? Jo nyt on suomalaisen kovin vaikea muuttaa Suomeen ja erilaisten papereiden hankkiminen tulee kalliiksi.

Toisaalta, me eläkeläiset olemme niitä "haittamamuja", joista Suomessa halutaan eroon, joten ymmärtäähän sen...

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Juu ei muuteta takaisin, eihän pliis!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Mikä ihmeen maahanmuuttopolitiikka? Ei sellaista ole, on ainoastaan vailla sisältö ja korulauseita täynnä olevia puheita.

Tosin, poikittainen sana ei hyväksytä, ei edes näitä korulauseita ja tyhjä täynnä olevien puheiden arvostelu, koska se on rasismi, natsismi, fasismi.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Mietin samaa kuin Salakari ylempänä, mikä olisi Ihanteellinen maahanmuutto "ympäristö" persujen mielestä? Jos ruskea on paree olla lääkäri tai ydinfysiikan tohtori tai rajalle jäät vai jokin hieman "kiltimpi"?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #13

Puhutaan työperäisestä maahanmuutosta, ennen kun sen kautta voidaan EU:n ulkopuolelta saada koulutettu työvoima esimerkiksi sairaanhoitajia työhön, olisi purettava pahin tulppa eli sääntösuomi.

Nykysysteemillä, se EU:n ulkopuolelta tuleva sairaanhoitaja ei voi sääntösuomessa kun korkeintaan lakaista sairaalan lattiat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #21

Haluatko "joustaa" sairaanhoitajien ammattiraidosta?
Itse en.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #23

Muutamia vuosia sitten haalittiin suomeen suuren mediarummutuksen kanssa espanjasta hoitajia, koska EU maa heti työhön ei kielitaitovaatimuksia ja kun on EU silloin koulutuskin kelpaa Valviralle, heistä on toistaiseksi vielä yksi työssä suomessa.

Kaikki muut ovat lähteneet, se on ymmärtävä jos on Madridista tai Barcelonasta kotoisin Suomi ja Kotka ovat todella tylsiä paikkoja nuorelle ihmisille.

Taas paljon puhutuista Filippiiniläisistä hoitajasta vaaditaan suomalainen ammattitutkinto, tätä varten on tietysti opittava suomen tai ruotsinkieltä.

EU:n alueelta Virosta lukuunotetummatta, sisäinen työperäinen muutto mm Puolasta, Romaniasta tai Bulgariasta suuntautuu joko Britanniaan, Ranskaan tai Saksaan.

Käyttäjän JyrkiItkonen kuva
Jyrki Itkonen Vastaus kommenttiin #13

En ole persu, mutta tiedän, että Suomessa on ulkomaista työvoimaa jo nyt paljon, jos sitä tarvitaan. Itse aikanaan työskentelin voimalaitoksilla ja siellä ns. reppumiehet, eli suuria huoltoja tekevät henkilöt alkoivat viime vuosina olla Puolasta, Virosta, Ukrainasta ym entisistä Itä-Blokin maista. Meillä oli yksi insinööri Australiasta, mutta lähti takaisin lämpöiseen Tasmaniaan.

Hilloja ja muita metsän marjoja poimivat Thaimaasta Suomeen lennätetyt poimijat, koska Suomen nuoriso ei ns. paskaduuneja tee. Samoin mansikkaviljelmät ovat ulkomaisten poimijoiden varassa nykyään.

Remontteja tekevät virolaiset, latvialaiset yms. rakennusfirmat ja pudottelevat lumia katoilta.

Toki kielitaidottomia lääkäreitä on nykyisin terveyskeskuksissa jos mistä maasta, mutta se ei taida noista persuista johtua, vaan siitä, että suomalaisia lääkäreitä ei ole tarpeeksi koulutettu. Ja kaikken pätevimmät lääkärit lähtevät ison rahan perässä vaikka Sveitsiin, kuten sairaanhoitajatkin, joiden työt Suomessa hoitaa ulkomaiset henkilöt, jota nykyisin onkin paljon sairaaloissa, hoitokodeissa jne.

Ei Suomeen töihin tulo ole ongelma, vaikka siitä poliittisen mamuliikkeen taholta on sellainen luotukin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

En tiedä mistä ja milloin olet paluumuuttanut.
Itselläni ei ollut mitään ongelmia eikä vaikeuksia eikä "kalliita papereita".

Ainoa ongelma oli se että muutin 20 vuotta ajassa taaksepäin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Köyhät paluumuuttajat tietysti rasittavat taloutta mutta se on heille syntymäoikeus ja tuskin persutkaan heidän maahantuloa vastustavat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Pääsääntöisestihän paluumuuttajat ovat persaukisia ja tulevat tänne elääkseen sosiaalituilla.
Erittäin harvoin, jos koskaan, heillä on muuta kuin ryysyt päällään tullessaan. Tuskin kukaan tuo mukanaan edes vanhuus- tai muuta eläkettä vanhuutensa turvaksi. Tosin, jos sellaisen tuo niin siitäkin Suomi-niminen oikeusvaltio perii verot. Sillä onhan se tietenkin niin väärin että joku nostaa ansaintamaassa verotettua eläkettä verottomasti täällä.
"Syntymäoikeus" se ei kai ole vaan kansalaisuuteen perustuva oikeus. Taitaa olla niin että jos on luopunut kansalaisuudesta niin tuo oikeuskin menee saman tien? En taas tiedä noita lakikiemuroita mutta oletan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Aika alhainen käsitys näillä persuilla meistä paluumuuttajista. Mitä tuo "persaukisuus" sitten mahtaakaan tarkoittaa, mutta tiedän että meistä monikin tuo mukanaan paitsi omaisuutta, myös ulkomailta kertyneet työeläkkeet.

Mutta Suomeen ei tietenkään heitä haluta, ja persuilla oli viime hallituksen aikaan jo lakimuutokset tekeillä paluumuuton estämiseksi tai hankaloittamiseksi.

Mutta ainakin nykyisen lain mukaan suomalainen työeläke maksetaan myös ulkomaille, ja ei tuon lain muuttaminen luultavasti kovin helppoa ole, semminkin kun Suomessa asumista halutaan koko ajan hankaloittaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #25

Pientä ironiaa, itse olen paluumuuttaja.

Millä tavoin ja koska Perussuomalaiset ovat vastustaneet paluumuuttoa Suomeen?

Esitä nuo lakimuutokset jostain?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #30

Älää haaska aikaasi. Henkilö, jonka kommenttiin vastasit on vuosikaudet uhriutunut joka asiasta. Palstan uhriutujien kuningas.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #32

Tavallaan on huvittavaa väitellä tällaisten trollien kanssa. Aina sitä jotain oppii, jos ei muuta niin siitä kuinka ei pidä keskustella.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Sarkasmi on joillekin ihmistyypeille tuntematon tai tässä tapauksessa kestämätön ilmaisutyyli. Sitä käytetään tekemään naurettavaksi satiirin kohteen ajatusten ja tekojen logiikka. Kun se kohdistuu ns johtavaan eliittiin, tässä tapauksessa hallitukseen, sitä ei voida sietää koska se vie uskottavuutta sen päätöksiin. Esivallan on siis kukistettava/rangaistava vaikutusvaltaiset henkilöt (opposition kansanedustajat) ettei sarkastisesti puhumisesta eduskunnassa tulisi valtavirtaa ja kansa menettäisi hermonsa Rinteen hallitukseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai on Martin Scheinin hallituksen käsikassara? Tuota en osannut itse keittää kasaan, vaikka rakastankin salaliittoteorioita. Hatunnosto hienosta suorituksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En mä muusta ole huolissani, kuin siitä, että jos varatuomari ei tunne lakia.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Tunteeko lakia Korkeajännityksien ja Aku Ankan taskukirjojen kauppias?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Korkeajännityssarja oli aikanaan todella hyvää ajankulua ja viihdettä ja myös tiedon lähde, kun olin about 13 v.
Ilman sitä en koskaan varmaankaan olisi tullut tuntemaan Battler Brittonia tai Spritfire - hävittäjäkoneita tai Henkel-.pommittajia tai muita elämälle tärkeitä asioita. Tietoja joita ilman en olisi selvinnyt tähän asti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun ei varmaan tarvitse ihan niin paljon kuin ehkä varatuomarin pitäisi.

Pitää näemmä kysy aina ennen kun tarvitsee lakiapua, että mikä on puoluekantasi, jos se on perussuomalaiset, niin silloin on melko varmaa, että käsitys laista on mitä sattuu, myös Ville Tavio lakimiehenä on huvittava tapaus.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #11

Lakeja tulkitaan, on sitten tuomioistuimen asia mikä tulkinta hyväksytään.

Asia ei ole yksiselitteinen, joskus on niin että käräjäoikeuden ja hovioikeuden tulkinnat ja ratkaisut ovat päinvastaisia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #12

Ja kolmantena tulee KKO. Ja sen lisäksi monenkirjava joukko professoreita joista jokainen on "omaa" mieltään.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

No lakihan on miten sitä luetaan, jos oikeus voittaa valitetaan hoviin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Millä tavalla blogisti pitää olennaisena, kiihottuiko joku?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Riittääkö se että joku ajattelee tai luulee että kenties joku voi mahdollisesti "kiihottua"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei kai tuotakaan tarvita. Käsittääkseni laki kieltää kädettömätkin yritykset. En ole asiantuntija, joten siksi tiedustelin blogistilta, mikä sai nostamaan esille teon onnistumisen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No tuskin kommari Scheinin on ainoa "kiihoittuja", sillä eiköhän siellä Rasmuksen ja Refugeesien hörhöporukoissa ole jo rasistikortit lennelly Mäenpäätä kohtaan.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Martin Scheinin edusti saamelaiskäräjien rasistisia vaatimuksia YK:n ihmisoikeuskomitean suuntaan, valituksessa Suomen valtiota kohtaan, kun Suomen valtio on päättänyt että vaalioikeus saamelaiskäräjillä on kaikilla saamelaisen kulttuurin edustajilla, kun taas saamelaiskäräjät vaati vaalioikeuden rajaamista pois 20%:lta äänioikeutetuista, rotuopillisin eli rasistisin perustein. Vähän sama kuin Suomen eduskuntavaaleissa otettaisiin äänioikeus pois tummaihoisilta. Hyvä Scheinin, olet löytänyt työtä jolla on merkitystä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Lopeta hyvään aikaan, kun et oikeastaan tiedä luultavasti asiasta mitään.

En oikestaan minäkään, mutten myöskään väitä jotakin sinun tavallasi. Tiedän ainoastaan, että asiasta on kiistelty OM:ssä jo vuosikymmeniä - ainakin 90-luvun lopulla, kun olin siellä töissä.

Oletko sinä niitä ihmeellisiä yhden totuuden henkiöitä? Silloin olen pahoillani.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

YK:ssa käsitelty valitus perusteluineen on täysin julkinen, ei siinä ole mitään salaista, jota ei saisi tietää jokainen joka haluaa tutustua aiheeseen:

https://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CCPR/Shared%...

Minun totuuteni on: rakennetaan maailmaa jossa ei ole rotuopillisia raja-aitoja. Kulttuurisia tai vaikka kielellisiä alueellisia raja-aitoja voidaan rakentaa, mutta yksilöitä ei pidä jättää niiden vangiksi. Kenenkään ei pitäisi syntyä etuoikeutettuun asemaan tai osattomaksi sellaisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Päättäisit nyt saako raja-aitoja rakentaa, vai eikö kenenkään pitäisi syntyä etuoikeutettuun asemaan. Molemmat ovat mahdollisia, mutta sulkevat toisensa pois.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #34

Saa rakentaa raja-aitoja, ja kannattaakin rakentaa, koska ihmisillä on erilaisia arvoja ja ambitioita kulttuurillisesti, kielellisesti, moraalisesti, uskonnollisesti, talousopillisesti jne.

Mutta olisi kovin valitettavaa jos uskonnolliseen perheeseen syntynyt homo ei löytäisi ulospääsyä kuplasta. Minulla on tuossa ihan tarkkaan harkittu ajattelumalli, että annetaan vähemmistöille mahdollisuus rakentaa omia alakulttuureitaan, mutta samalla puolustetaan yksilön oikeutta valita vapaasti oma alakulttuurinsa. Eli jätetään pois se yksi asia joka estäisi yksilöä valitsemasta: perinnöllisyyteen liittyvät ehdot alakulttuurin jäsenyyteen. Muita ehtoja voi olla vaikka ruotsin tai saamen kielen taito, se on raja-aita mutta ei ylittämätön, kyllä siitä yli pääsee yksilö jolla on motivaatiota tehdä vähän työtä asian eteen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #33

Ja mitä siis tiedät? Et yhtään mitään eli yhtä vähän kuin minä.

Sinut tekee tyhmäksi sen, että alat puhua rasismista tässä yhteydessä.

Sinun viimeinen väitteesi osoittaa sinut täysin naiiviksi. Et tiedä mistä puhutaan, et tiedä tilanteesta, mutta kunhan pääsemme maailmaan ilman "rotuopillisia raja-aitoja". Alkuperäiskansoista viis?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #36

Alkuperäiskansan rodullisen puhtauden puolustamisessa ei ole juuri eroa suuremman kansan rotuopillisen puhtauden puolustamiseen. Sitä kutsutaan rasismiksi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #41

Huohahdus, syvä sellainen, alkuperäiskansojen oikeuksista viis?

Olit siis niin yksinkertainen, ettet ymmärtänyt minun tarkoittavan alkuperäiskansojen oikeuksia.

Ja kuten sanottua: kun et oikeastaan tiedä asiasta paskaakaan, lopeta siitä puhuminen. Olet oikeastaan kuin Trump. Olen pahoillani puolestasi jälleen kerran.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #43

Tarkoitin ihmisten rotuopillista erottelua kaikissa olosuhteissa, myös alkuperäiskansan määritelmän yhteydessä. Kulttuurillinen ja kielellinen määritelmä riittää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #45

Noh, kun olet niin asiaan perehtynyt, kerro minulle, kuka on saamelainen?

Et luultavasti pysty vastaamaan ja juuri siitä on riidelty Suomessa jo pitkään ja juuri sen takia Suomi ei ole ratifioinut yleissopimusta alkuperäiskansoista. Lopeta vain tuollainen naurettava rasismista huutaminen, kun olet selkeästi tuuliajolla.

Vai oletko itse saamelainen tai edes Lapista?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #50

En ole saamelainen enkä Lapista. Saamelaisia ovat ne henkilöt, jotka tällä hetkellä voimassa olevan lain mukaan ovat saamelaisia. Laki on hyvä, se on tehty aikanaan vakaasti harkiten ja perustellusti, järkevien ja kokeneiden poliitikkojen toimesta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #57

Ja minkä takia ei ole vielä ratifioitu YK:n yleissopimusta alkuperäiskansoista?

Minkä takia vielä riidellään siitä, kuka on saamelainen?

PS. Nämä kaksi liittyvät toisiinsa.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #61

Yleensä riitely alkaa, kun joku osapuoli aklaa käyttäytyä itsekkäästi ja yrittää sortaa jotain toista osapuolta, saadakseen rajattua tarjolla olevat edut pienemmälle sisäpiirille. Tässä tapauksessa riitely alkoi siitä, että enemmistö niistä ihmisistä, jotka kokevat olevansa saamelaisia, haluaisi sulkea ulkopuolelle tietyn vähemmistön rotuopillisin perustein.

Suomen valtion kannalta saamelaisten keskinäinen riitely kansan koostumuksen määrittelystä ei toki ole sen suurempi ongelma kuin omantunnon kysymys, hyväksymmekö sen mitä silmiemme alla yritetään tehdä. Toistakseksi Suomen valtio ei ole sitä hyväksynyt, mutta nyt YK painaa päälle ja nykyinen hallitus saattaa taipua YK:n auktoriteetin alla.

Suomen valtion ja kansan intressien kannalta isompi kysymys on saamelaisten maaoikeudet. Saamelaiset eivät ole asettuneet aloilleen tiiviisti asutettuihin yhdyskuntiin samalla tavalla kuin muut kansat yleensä ovat, jolloin olisi helppoa todeta asutuksen perusteella, missä on kansan maa-alue, ja missä on toisten kansojen maa-alueet. Suomen saamelaiset ovat erittäin pienilukuisena kansana vaeltaneet porojensa kanssa suurella alueella, nykyäänkin koko Lapin alueella, jossa enemmistö paikoilleen asettuneesta väestöstä on muita kuin saamelaisia. Se tekee saamelaisten maa-alueiden määrittelystä hankalaa. Pattitilanne on syntynyt siitä, että saamelaiset havittelevat varsin isoja alueita per asukas, kun taas Suomen valtio haraa vastaan ja viivyttää kaikin keinoin, jotta ei joutuisi luovuttamaan saamelaisille maa-alueita joiden koko per asukas tuntuisi kohtuuttomalta ja epäoikeudenmukaiselta verrattuna Suomen kansan maa-alueisiin per asukas.

http://ionmittler.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277444-...

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #67

Ymmärrätkö miten vastauksesi osoittaa sinun olven ylhäältä alas katsova "herrasmies"?

Et tiedä mitään saamelaisista tai lappalaisista tai heidän oikeuksistaan, mutta kuienkin olet sieltä ylhäältä sanomassa:

TÄMÄ ON HYVÄ SUOMELLE!!!

Et siis välitä vähemmistöjen oikeuksista ollenkaan? Onnittelen sinua - valtaväestön edustajana olet uskomaton.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #75

Yhtä hyvin saamelaiskäräjiltä voi kysyä, eivätkö he välitä niiden saamelaisiksi itsensä kokevien oikeuksista, joilta he yrittävät viedä kaikki oikeudet juuri parhaillaan. Tilanne ei ole niin yksinkertainen että saamelaiskäräjät edustaa tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja Suomen valtio vääryyttä ja itsekyyttä. Asian voi nähdä myös päin vastoin.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #77

Aivan hyvin voi kysyä tuota - asia ei todellakaan ole yksinkertainen. Hienoa, että ymmärrät sen.

Tähän mennessä on kuitenkin vain yksi osapuoli, joka naurettavalla tavalla huutaa "rasismi" tässä yhteydessä. Minkä ihmeen takia tunnet pakkoa tuohon huutoon?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #78

Koska kyse on rotuerottelusta, joka on rasismia.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #79

Eli olemme jälleen lähtökohdassa - syvä huokaus!

Ehkä ymmärrät jotakin, jos otamme vertauksen: kuka on "intiaani"? Kaikki sitä väittävät vai ainoastaan jotkin kriteerit täyttävät? Onko tämä rasismia?

En suoraan sanottuna ymmärrä sinua ollenkaan.

PS. Päron-Jocke - det är fint att du fortsätter att följa diskussionen. Kanske blir du lite klokare och inte är en sådan stövel. Och hur är det med din feghet - var nu en riktig människa och medge att du aldrig förstod ett skit!

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #80

Ymmärrät minua, jos vastaat kysymykseen kuka on suomalainen, tai kuka on ruotsalainen. Sen jälkeen vastaa samoilla kriteereillä kysymykseen kuka on intiaani, tai kuka on saamelainen. Jos haluat tiukentaa kriteereitä intiaanien tai saamelaisten kohdalla, mieti olisiko hyväksyttävää tiukentaa kriteereitä myös suomalaisen tai ruotsalaisen määrittelyssä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #82

Vertaukseni tarkoitus oli saada sinut ymmärtämään, miten tyhmää on huutaa "rasismia!" tässä yhteydessä.

Et selvästi ymmärtänyt tätä eli lisään sinut päron-joukkoon Jocken seuraksi. Ette muuten ole yksin siellä - Puheenvuoro on teitä täynnä.

Hyvää juhannusta teille kaikille!

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #83

Arvaan että päron-joukkoa yhdistää mm. se, että he eivät edes tiedä mitä päron-joukko tarkoittaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #84

Siinähän teillä on keskustelemista :-)

Kysy Jockelta - hänhän tuntee niin monta ruotsinkielistä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Laura, olet mielestäni täysin ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme.

Miltä tuo tuntui?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Pahalta, mutta ei niin pahalta, että siihen kannattaisi käyttää poliisin tai oikeuslaitoksen resursseja.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Minulla taas ei ole kansanedustajan valtaa ja vaikuttavuutta.

Eikö sillä ole merkitystä?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Johan Lindholmin kirjoitus on mainio osoitus "suvaitsevaisten" kyvystä rakentavaan keskusteluun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olet näköjään blogistin kanssa eri mieltä.

Tilanteeseen tuskastuneella kansalaisella ja kansanedustajalla täytyy olla oikeus ilmaista sanallisesti turhautuneisuutensa, myös sarkasmin keinoin.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Mika, sinäkin olet mielestäni ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #39

Mitä sinä luulet saavuttavasi tuollaisella? Teet itsestäsi naurettavan pellen jota kukaan ei ota vakavasti. Jatka vain tylliäsi, jokainen vastaa itse sanomisistaan ja siitä minkälaisen kuvan itsestään antaa.
Tuolla tyylilläsi teet vain itsellesi hallaa. Et suinkaan niille joita ivaat.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #55

Jocke, olet mielestäni todellakin ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jollain lailla alkaa tuntua, tyylistä päätellen, että täällä touhuaa yksi ja sama tyyppi useiden nimien "alla".
Jankutustyyli on sama ja aina ilmaantuu joku, eri niminen, jokaiseen ketjuun joka vain jankkaa ja jankkaa. Tyyli on sama jokaisella "nimellä".

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #59

Jocke, etkö ole jo vieraslajina poistunut maastamme? Mitä vielä teet täällä?

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jollain lailla alkaa tuntua, tyylistä päätellen, että täällä touhuaa yksi ja sama tyyppi useiden nimien "alla".
Jankutustyyli on sama ja aina ilmaantuu joku, eri niminen, jokaiseen ketjuun joka vain jankkaa ja jankkaa. Tyyli on sama jokaisella "nimellä".

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #62

Jocke, poistu nyt ihmeellisenä vieraslajina maastamme! Voisit parantaa tilannetta kaikin puolin.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Laura, olet mielestäni täysin ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme."

Jos se on sinun mielipide se on sitten sinun mielipide, sallittakoon erilaisia mielipiteitä, niihin ei ole pakkoa yhtyä mutta sallittakoon.

Olen sen verran liberaali että salin kaikenlaisia mielipiteitä, kunhan ne ovat mielipiteitä, suoranaisia solvauksia en suvaitse.

Eräs vasemmistoliberaali nimitti minut netissä koirankullinlutkuttajaksi ja Belgian kaikkien pedofiilien kotimaaksi, vein asian oikeuteen.

Se ei ole totta, koska Jammu Siltavuori oli suomalainen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Noh, siinä tapauksessa vielä kerran: olet Freddy mielestäni ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #40

Minusta sinut pitäisi poista planeetalta, so what?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #42

Noh, onhan kuulla tilaa - tai keskellä valtamerta muovilautalla vaikkapa?

Et muuten sanonut, miltä väite tuntui?

Vastauksen perusteella taisi tuntua pahalta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #44

Siis en ole oikeasti sitä mieltä, mutta on aika moni sitä mieltä että minua pitäisi poistaa suomesta, on tässä 47 vuodessa suomessa tullut sen verran paksua nahka, että en välitä mitä muu maailma ajatelle tai on mieltä minusta.

Tuskin vetäisin tänä päivänä oikeuteen edes yllä kertomani loukkaus. (voitin sen)

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #46

Eli vedit sen oikeuteen? Kiintoisaa ja hienoa, että voitit oikeusjutun.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sulla on jollain tavoin vääristynyt kielenymmärrys. Sinulla menee sekaisin kotoperäinen ja vieras.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eihän ole. Mielestäni suomalaisuuteen kuuluu avoimuus ja toisten ymmärtäminen. Sen takia Laura ja sinä Jocke olette hirvittävän ihmeellisä vieraslajeja, jotka pitäisi poistaa maastamme. Tunnutte suoraan sanottuna ISIS-taistelijoilta.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #51

Sinun sanomanasi tuo tuntuu hauskalta. Eihän tuollaista suunsoittajaa voi kukaan järjellinen ottaa vakavasti. Siispä :-),:-).

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #54

Minun sanomanani? Senkö takia, että olen ruotsinkielinen?

Tämähän vasta kertoo sinusta paljon.

Jocke Rantanen: Ainoa oikea suomalainen on Suomessa (suomenkielisistä suomalaisista vanhemmista*TM) syntynyt suomenkielinen! Muut ovat vieraslajeja!

*TM Jocke Rantanen - oikea suomalainen

Kiitoksia tästä!

Jos todellakin olet tuota mieltä, pidän sinua vieläkin enemmän ihmeellisenä vieraslajina, joka pitäsi poistaa maastamme.

Miltä nyt tuntuu?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #56

Ensiksi, en edes tiennyt että olet ruotsinkielinen, tuskin edes olet?
Kaikki tuntemani ruotsinkieliset suomalaiset ja ruotsinkieliset ruotsalaiset ovat fiksuja ihmisiä. Ja heitä on yhteensä enemmän kuin sata.
Tämän otannan perusteella olet joko todellinen poikkeus tai sitten et ole ruotsinkielinen.

Sitten nuo*™: Missä olen noin sanonut?
En ole missään sanonut että joku olisi vierslaji, mutta jos olet sitä mieltä että on niin en mahda sille mitään. Tämähän on vapaa maa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #64

Ah, Jocke olen silloin poikkeus eli idiootti. Hienoa, että tunnet niin paljon ruotsinkeilisiä. Pidän sinua myös idioottina - muista sanoneeni itse olevan idiootti eli älä ota tätä pahasti.

Kun nyt et ole ymmärtänyt paskaakaan, yritän selvittäää asian sinulle.

Ensimmäisessä kommentissani kirjoitin:

"Laura, olet mielestäni täysin ihmeellinen vieraslaji, joka pitäisi poistaa maastamme.

Miltä tuo tuntui?"

Yritä miettiä, minkä takia kirjoitin noin. Mieti. Mieti vielä hieman. Mieti vielä hieman pidempään.

Jos et ole vieläkään ymmärtänyt, en voi sille mitään, ettet ymmärrä sarkasmista mitään.

Kaikki te täällä tuon uskomattoman vakasti ottaneet olette mielestäni todellakin ihmeellisiä vieraslajeja, jotka pitäisi poistaa maastamme.

Silla eihän teillä ole paljon järkeäkään eli emme menettäisi paljoakaan, win-win.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #70

Laitappa korkki kiinni. Juhannuskin on vasta huomenna.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #72

Jocke, hienoa muuten, ettet voi myöntää ymmärtäneesi alkuperäistä viestiäni väärin. Minkä ihmeen takia me muut tarvitsisimme tyhmiä henkilöitä yhteiskunnassamme? Eikö se sovi yhteen politiikkasi kanssa?

Tässä "keskustelussa" oli muuten kaksi henkilöä, jotka ymmräsivät asian alusta alkaen eli Jani Korhonen ja Max Stenbäck. Jos sinä ja kaikki muut olisivat ymmärtäneet sen heidän tapaan, "keskustelu" olisi loppunut nopeaan.

Miten sinusta tuntuu nyt, kun tiedät olevasi sekä turha vieraslaji että melko tyhmä henkilö, joka ei tunnista sarkasmia?

Eli miltä sinusta nyt tuntuu?

Vastaa rehellisesti.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #72

Förresten Jocke, du är verkligen dum som en stövel. Dessutom är du fegis - du vågar ju inte ens säga att allt du sagt är lika värt med det som jag släpper normalt på morgonen. Ett klart tecken på någon som inte står för sina ord.

Men du försöker väl låta klok på något annat sätt i andra sammanhang? Men är du inte till syvende och sist en av de onödiga människor som vi lika bra kunde leva utan.

Hur känns det nu?

PS. Förstår du? Tyvärr tror jag inte - du är ju ett päron.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #51

Toisten ymmärtämistä? Anter Yasa blogi poistettiin koska ei haluta ymmärretä tai suvaita että eri kulttuurista tulevien käyttämä kielikuvauksen ja sanalinen ilmaisua poikkea paikalisesta poliittisesta korrektiudesta ja sanalisesta ilmaisumuodosta.

Anter Yasan osalta voi olla osaltaan myös se, että hän ei itse välttämättä ymmärrä eri sanojen voimalista merkitystä.

Mutta sitä saa mitä tilaa monikulttuurista keskustelua joka torpedoitiin heti alkuunsa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Scheinin oli Jarmo Lindénin mukaan 1970-luvulla SKDL:n enemmistön linjauksia noudattaneen Turun akateemisen sosialistiseuran (TuASS) keskeinen toimija.Hän työskenteli SKDL:n eduskuntaryhmän palveluksessa juristina 1980-luvun alkupuolen.Scheinin kuului 1980-luvun alussa Suomen kommunistiseen puolueeseen, jonka keskuskomiteaan hänet valittiin edustajakokouksessa 1981.

1980-luvun lopussa Scheinin siirtyi kokopäivätoimiseksi tutkijaksi Oikeuden rajat -tutkimushankkeeseen. Hän toimi vuonna 1989 Demokraattisten lakimiesten Demlan puheenjohtajana.

Tämäkö tyyppi kyseessä?Eli suomeen opiskelemaan aikoinaan tullut eu mallioppilas,joka hääräilee sisäpiiriläisten suojatyöpaikassaan?No sitten.

Scheinin on sanonut että Atalanta-operaatiossa vangitut merirosvot pitäisi tuoda Suomeen tuomittavaksi, eikä päästää vapaaksi.Eli somalimerirosvot tuoda suomalaisten veronmaksajien piikkiin tuomittavaksi ,vuosikausien oikeudenkäynneillä kuten Ruanda oikeudenkäynti,joka alkoi porvoosta, miljoonien eurojen oikeudenkäyntejä lisää suomalaisten piikistä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Scheinin

Tämä kultalusikka poskessa syntynyt mies ei ole ehtinytkään vuosikausiin suomalaisten ihmisoikeuksista välittämään,eivätkä ne ole hänelle mitään merkinneetkään vuosikausiin,kun Turkin ja muiden mm.venäjän asiat ovat menneet edelle.Suomalaisten vihreiden ,vasemmiston jne.tapaan,tärkeitä ovat ulkomaalaisten oikeudet ja niiden valvominen.

Mitä tämä tyyppi muuten suomesta välittäisikään ,kun koko maailma on pelikenttänä,ja siksihän tyyppi vaihtoin biologian opiskelut nykyiseen alaansa,jolla pääsi etenemään.Tyypin mukaan :"poliittisessa pelissä juridiikasta oli enemmän apua kuin biologiasta"

Niin,että tyypille ihmisoikeudet ovat poliittista peliä.Näyttää pätevän oikein hyvin muuhunkin oikeden käsitykseen,PELIÄHÄN se,POLIITTISTA kaikki näemmä.

"Minulla on vähän huono omatunto sen takia, etten enää ehdi puolustamaan yksittäisten päähänpotkittujen suomalaisten oikeuksia. Olen silti edelleen avoin järjestöille ja kansanliikkeille, jotka tarvitsevat lainopillista apua."

"Kun YK-pesti päättyy, haluan johonkin luonteeltaan kansainväliseen asiantuntijatyöhön, jossa voin avustaa järjestöjä testitapausten valmistelemisessa ihmisoikeusvalituselimiin."

Kummasti tämä tyyppi nyt ottaa kantaa suomessa,kun PS puolueesta on kyse,EIPÄ NÄKYNYT tätäkään tyyppiä silloin kun kokoomus ja keskusta poliitikot LEIMASIVAT YLEISTÄEN SUOMALAISIA HEIKKOJA JA PUOLUSTUSKYVYTTÖMIÄ ihmisiä julkisesti mediassa,eikä ole näkynyt vieläkään.Luulisi olevan tärkeämpää tekemistä tyypillä,joka ei ehdi suomalaisten ihmisoikeuksista välittämään muutoin ollenkaan.

EI YK:n lastenoikeuksien rikkomuksista suomessa,ei mielipidevankien suurista KASVAVISTA määristä EU alueellakaan,ei suomalaisten ihmisoikeuksien polkemisista jne.VALIKOIVAA tuntuu olevan näillä eu suojateilla ja YK ihmisoikeusjuristeina toimineilla nämä puuttumiset.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Täytynee huomata myös että Scheinin taitaa saada kohtuullisen korvauksen jokaisesta anatamastaan lausunnosta. Haastatteluista en tiedä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Joo.Onhan sieltä Jaakonsaarikin tuotu tv:hen antamaan asiantuntija lausuntoja,että kyllä sinne mahtuu muutama muukin eu sisäpiiriläinen sekaan...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Olen silti edelleen avoin järjestöille ja kansanliikkeille, jotka tarvitsevat lainopillista apua."

Just,just.Hyvin on puolueettomuus ja tasa-arvo tyypillä fikassa."Professori Martin Scheinin on vaatinut poliisitutkintaa.."

"Uusi trollien aalto ivakysyy, mistä tiedän että Mäenpää tarkoitti turvapaikanhakijoita/arabeja/islaminuskoisia. Vastaus: koska luin hänen puheenvuoronsa eduskunnan pöytäkirjasta (12.6. klo 22.27). Hyvää yötä!"

Että tällainen tapaus se olikin sitten.No ,nyt valkeni.Kannattaa lukaista kaverin kirjoituksia ,ei tarvitse enää ihmetellä mistä johtuu PS vihamielisyys noissa piireissä.Ihmetellä täytyy millä lihaksilla tuollaiset asennevammat omaavia on päästetty ihmisoikeuksia puolustamaan ylipäätään.Ilmankos suomessa ei ps puolueen kannattajia kohtaan nimittelyt: natsit,rasistit,idiootit herätä tyypissä mitään reaktioita,saatikka venäläisten ryssittelyt,joka on rasismia.

Tyypin aatesuunta kun on sama kuin ennakkosensuurin kannattajillakin,joiden maailmankuvan mukaan muilla ei oikeuksia olekkaan kuin heillä,ja heidän tavallaan.Mistä muuten tyyppi,tämä maailmankansalainen kaivettiin esiin,ja kenen toimesta , tätä varten nimenomaan,kun ei ihmisoikeusrikoksista ole suomessa kiinnostunut EI kantasuomalaisia tai ulkomaalaistaustaisia kohtaan tehdyistä?Ei ole kertaakaan kukaan apuun huutanut näistä oikeamielisistä,mutta kas nyt tarvittiin elkku-ukkoa apuun,kun löytyi oikeita puolustettavia kun oikein puheita saivarrellaan.

Tämä tyyppi siis olikin se taustalla huseeraava kaikkitietävä ihmisoikeusjuristinakin toiminut pelimies ,jonka tapaisille politiikka antoi aseen toimia kaikkia niitä vastaan,joiden aatesuunta ei ole sama kuin heillä ja kannattajillaan.

USAssa muuten feministit itkevät vieläkin kun ei Hillary päässyt presidentiksi,joten ei tarvinne ihmetellä enää mitään Suomessakaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos minä olisin huolissani perussuomalaisista kutsumalla heitä vaikkapa rikkaruohoiksi tai torakoiksi, olisiko huoleni uskottava?

Aivan yhtä uskottava kuin Mäenpää luonnehtiessaan maahanmuuttajia vieraslajeiksi.

Turha saivarrella kun kaikki kuitenkin tiedämme mitä Mäenpää puheellaan eduskunnassa tarkoitti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset