Laura Korpinen

Vihreät sinivuokot ja muut vieraslajit

Poliisi jatkaa tutkintaa kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) osalta tämän turvapaikanhakijoihin liittyneestä puheenvuorosta https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6e02c805-67a5-4106-980c-7232128daf14, vaikka vastaavasti Abdirahim ”Husu” Husseinin (sdp) perussuomalaisiin kohdistuneen rasisti-nimittelyn osalta poliisi ei epäile rikosta https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006196298.html.

Husseinin solvauksen kohteena oli ”kaikki Persut”, eli kaikki Perussuomalaisen puolueen jäsenet, mutta vaikka puolue rekisteröi jäsenensä, ei Husseinin twiittailu tutkinnanjohtajan mukaan silti kohdistunut ”tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmään”. Sinänsä kiihottamisrikos ei edellytä ”tunnistettavaa ja rajattua ihmisryhmää”, vaan ryhmää, jota yhdistää etninen tausta, seksuaalinen suuntautuminen, uskonto tai muu vakaumus, vammaisuus, tai jokin näihin rinnastettava muu peruste.

Jos poliisin mielestä Perussuomalaisen puolueen jäsenillä ei ole kiihottamisrikoksen tarkoittamaa yhdistävää tekijää, heidän yhteisestä poliittisesta vakaumuksestaan huolimatta, on vaikea ymmärtää, miten sellainen yhdistävä tekijä löytyy poliisin mielestä turvapaikanhakijoiden kohdalla, joilla ei ole mitään kiihottamisrikoksen tarkoittamaa yhdistävää tekijää: ei yhteistä etnistä taustaa, ei yhteistä seksuaalista suuntautuneisuutta, ei yhteistä vammaisuutta, vakaumusta, uskontoa. Turvapaikanhakijoita yhdistää ainoastaan se, että he ovat tehneet Suomen viranomaisille hakemuksen. Tällaista yhdistävää tekijää ei kiihottamisrikoksen teonkuvaus kuitenkaan tunnista.

Jos perusmuotoinen RL 11:10 §:n mukainen kiihottamisrikos on yhdessä kohtaa niin lavea, että se kieltää turvapaikanhakijan rinnastamisen kukkasiin, ja toisaalta sallii Suomen merkittävimmän toisinajattelijaryhmän solvaamisen, ei tällainen epäonnistunut lainsäädäntö kuulu moniarvoiseen, länsimaiseen yhteiskuntaan, joka haluaa nimittää itseään oikeusvaltioksi.

Jos RL 11:10 ei kohtele kansalaisryhmiä toisiinsa nähden yhdenvertaisesti, tulisi se kokonaan kumota. Ja kunnes lainkohta saadaan kumottua, tulisi tuomioistuinten olla soveltamatta sitä perustuslain vastaisena. Perustuslain 106 §:n mukaan tuomioistuin ei saa soveltaa säännöstä, joka on ristiriidassa perustuslain kanssa. Lyhyen ajan sisällä on selvästi ilmentynyt, että RL 11:10 antaa huonomman suojan osalle ihmisistä näiden vakaumuksen vuoksi, mikä on vastoin perustuslain 6 §:n yhdenvertaisuusvaatimusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Itse asiassa turvapaikanhakijoilla on montakin yhdistävää tekijää, mutta en uskalla niitä tässä eritellä ja saattaa ollakin niin, että turvapaikanhakijat voidaan käsitteenä hyväksyä "kansanryhmäksi".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hienoa, että olet tutustunut ko. lakiin ja sen esitöihin ja ymmärrät, että turvapaikanhakijat ovat lain suojaa saava ryhmä.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kommentoin lyhyesti vaan niin että sananvapaus on perusoikeus jonka rajoittamiseen pitäisi olla erittäin vankat ja rankat perusteet. Sen tulee esimerkiksi perustua lakiin, tulee olla tarkkarajainen (selkeästi määritelty) sekä välttämätön. Teon pitää lisäksi olla tahallinen sekä todellinen.

Tai tämän suuntaisesti se joskus oli. Tiedä sitten nykytilasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aiheena on siis vieraslajien torjunta, josta natsien pääideologi Alfred Rosenberg ja myös Juha Mäenpää puhuivat (Säuberung von Fremdpflanzen).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Taisi olla SDP:n Kansanedustaja Hussein al-Taee joka juutalaisia "uuniin" oli laittamassa?

https://yle.fi/uutiset/3-10760079

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#8
Mäepään rasismia puolustellaan persujen taholta, Al-Taeen rasismia en ole nähnyt kenenkään puolustelevan.

Joten huomautuksesi oli vain puhdasta whataboutismia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Ylösalaisin kaikki näyttää ylösalaiselta. Minua ei kiinnosta kuinka kauan olet roikkunut, mutta mikäli välillä vaikkapa kävelet, niin ihmettelen.

"Silmä taittaa alhaalta tulevan valon ylöspäin, oikealta tulevan vasemmalle ja päinvastoin. Siksi verkkokalvolle syntyvä kuva on ylösalainen ja peilikuva todellisuudesta. Aivot kääntävät kuvan oikein päin ja korjaavat sen virheitä. Ilmeisesti aivojen on helpompaa kääntää verkkokalvon kuva kuin ohjata raajoja ylösalaisen kuvan perusteella. Kuvan käsittely vaatii totuttelua, ja siksi vastasyntynyt todennäköisesti näkee maailman ylösalaisin. Erikoislaseilla verkkokalvolle tuleva kuva voidaan kääntää oikein päin. Tällöin henkilö näkee maailman jonkin aikaa ylösalaisena. Muutamassa päivässä aivot kuitenkin tottuvat tilanteeseen ja henkilö näkee taas oikein".

https://tieku.fi/ihminen/elimisto/silma-nakee-maai...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Mitähän juuri kommentillasi puollustelit?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kappas, suuri humoristi Lavikainen. Adolf Hitler varoitti vuonna 1943 "siemenistä," joista voisi kasvaa saksalaista kulttuuria vahingoittavia "loiskasvustoja." Vieraslaji-ajattelua on kautta aikojen käytetty juutalaisia vastaan.

jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Are-Jews-an-invasive-species

Markku Hatakka

Vieraslajit kasveista (Pflanzen = kasvit) tai parempaa suomea "kasvien vieraslajit",
Herr Schnellmann, verstand!?

Tietysti eläinten vieraslajit ovat yhtä haitallisia luonnolle. Minkit, supikoirat, ja kaniinit
ovat ainakin Helsingissä mustalla listalla. Sudetkin, vaikka susi onkin rauhoitettu eläin, aiheuttavat vaaratekijöitä ihmisille nykyään.
Kuten vieraslasvit vieraseläimet ovat erittäin vaikeita karkottaa Suomen luonnosta, ja ovat täten vakava uhka Suomen alkuperäiselle eläinpopulaatiolle, joka on elänyt vuosituhansia Suomen niemellä.

Luontoa ei saa monimuotoistaa vieraslajien avulla, kuten luonnonsuojelijat haluavat, vaan alkuperäisen eliöstön elinmahdollisuudet on turvattava. Kullakin maapallon kolkalla on oma ilmastonsa ja oma eliöstönsä, joka on sopeutunut elämään harmoniassa luonnon kanssa.

Niin, Laura, vihreät sinivuokot kuulostaa vieraslajilta Suomen maaperällä, joka on kitkettävä pois, jotta suojellut valko- ja sinivuokot eivät saisi joukkoonsa homeisen väristä vihervuokkoa!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Susi ei ole vieraslaji, eikä siitä ole haittaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kannattaa Hatakankin varoa, ettei joku päivä ole itse tutkittavana sortuessaan omaan näppäryyteensä. Kirjoitat: "Niin, Laura, vihreät sinivuokot kuulostaa vieraslajilta Suomen maaperällä, joka on kitkettävä pois, jotta suojellut valko- ja sinivuokot eivät saisi joukkoonsa homeisen väristä vihervuokkoa!"

Kun kaikille on selvää, että sinivuokko on viittaus poliisiin ja vihreä puolestaan kritiikkiin vihreisiin kuuluneesta/kuuluvasta poliisista, niin viestisi on varsin mielenkiintoinen.

Kitkeminenhän tarkoittaa kasville kuolemaa ja tässä kasvin poistamisella haluat estää myös niiden lisääntymisen täällä.

Aika erikoista viestintää, joka jonkun mielestä ylittää sopimattomuuden rajat vaikka jotkut näkevät kenties huumorina. Se että kielikuvilla kikkailee mukamas hauskasti, ei kuitenkaan suoraan mitätöi viestin sisältöä.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Hyvä ja hyvin perusteltu teksti! Me tarvitsemme kipeästi perustuslakituomioistuinta ja siinä kohdin Unkarin pääministerin kritiikki osui nappiin!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Miksi muut pohjoismaat ovat tulleet toimeen ilman perustuslakituomioistuinta? Ja Englanti jopa ilman perustuslakia.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Britit saavatkin puhua parlamentissaan paljon kovempaa kieltä ilman että polpo iskisi. Eivätkä tarvitse perustuslakituomioistuinta suojakseen.

Maan ja kansan etujen puolustaminen lainsäädäntätyössä edellyttää suoraa ja avointa keskustelua, ja koviakin ilmauksia. Eikä sievistelevää ja hämärää newspeak:ia, mitä meillä nykyään vaaditaan rangaistuksen uhalla.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Minulla on kesällä vakaumuksena HJK ja talvella FC Barcelona. Muistakaa!

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Sivistä itseäsi vaikka täältä: https://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Suomi ei olisi munannut itseään niin usein EU:ssa jos meillä olis em. elin, muun "elimen tähden Suomi munasi ja suorastaan oli munat tulessa" Unionissa..

"Muut pohjoiswmaat" noudattavatkin Suomea paremmin mm. EN ihmisoikeusyleissopimusta ja Suomi on saanut EIT:ltä pyyhkeitä enemmän sen rikkomisesta kuin "muut pohjoismaat yhteensä". Ei ole auttanut edes se, että meillä on tuo ihmisoikeussopimus sisällytetty sellaisenaa vuoden 2000 perustuslakiin??

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Niinpä.Täysikuu näyttää olevan..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vuonna 2018 vireille EIT:ssa tuli 174 Suomea koskevaa valitusta.

Vuonna 2018 yhteensä 170 Suomea koskevaa valitusta jätettiin tutkimatta tai poistettiin eri syiden vuoksi käsittelystä.

Miten lakien perustuslainmukaisuutta jälkikäteen tutkiva perustuslakituomioistuin vaikuttaisi ennaltaehkäisevästi, vaatii edes jonkinlaisen selityksen. Perustuslakituomioistuinta vaativat eivät näytä tutustuneen niiden toimenkuvaan ja toimintaan lainkaan.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Suomen ex.presidentti Tarja Halonen ramppasi yhteen väliin, kuin "hullu mummo" Eurooppa Neuvostossa ja tunnettiin siellä lempinimeltä "order Halonen". Sai aikaiseksi mm. sen että 1997 yksilövalitukseni "Laakso v. Finland 26320/95" hyllytettiin juuri kuten nuo mainitsemasi 170 IOT valitusta, mutta siinäkin oli order Halosen sormenjälki, kun nuo oli "seulottu tutkimatta pois". Viisaiden työryhmä aikaansai nykyisen menettelyn, et ilman syvällisempää tutkimista voidaan IOT valitus poistaa ja EU:n eroamaan joutunut ombudsman Tarjan kaveri Jacob Söderman kuului tuohon viisihenkiseen "viisaiden ryhmään", oten ei tarvitse pohtia sen syvällisemmin, missä sylttytehdas sijaitsee SUOMESSA!!

Vai vielä perusteluja sille, miten perustuslakituomioistuin estäisi poliittisvaikutteisen oikeuslaitoksemme mielivalla? Perustuslakivaliokunta ei tehnyt 1994/1995 pätkääkään, kun allekirjoittaneella oli tutkittavaksi otetty yksilövalitus vireillä EN IOK:ssa ja vastassa Suomen valtio ja oikeusasiamies (isä) Söderman. Ai, niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö "Jacken" kaveri toimi tuolloin po. instanssin puheenjohtajana.. JURIDIIKKA JA POLITIIKKA on aina Suomessa kulkenut käsikädessä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Et millään tavalla jaksanut selittää, miten perustuslakituomioistuin jälkikäteisellä lakien tarkistamisella olisi voinut vaikuttaa esimerkiksi sinun asiassasi. Ymmärrän, että olet omasta mielestäsi kärsinyt vääryyttä, ja se on valitettava asia.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso Vastaus kommenttiin #54

Jälkikäteisvalvonta ei saattaisi tulla kyseeseen, vaan ko. instanssi voisi hakemuksesta ottaa vireille asian, kuten alioikeusmenettelyssä konsanaan ja hovioikeudet ja KKO voisi pyytää perustuslakituomioistuimen kantaa vireillä olleeseen riita tai rikosasiaan.

Korkein oikeushan tekee nyt monilta osin juuri tuota "jälkikäteisvalvontaa" ja silloin tällöin tulkitsee perustulakia ja ihmisoikeusyleissopimusta, mutta meillä on KKO poliittisessa ohjauksessa ja ei ruuppumaton ja se ei siis toimi! Edellinen KKO:n presidentti Leif Sevon, siis joka toimi ennen tätä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen paennutta "lintua mikä lie", totesi erään uutishaastattelun yhteydessä että "Suomi ei ole oikeusvaltio". Mutta, mutta kun se oli liikaa sanottu, niin ei sitä haastattelua enään YLE:n arkistoista löytynyt, vaan se häivytettiin heti ja lopullisesti. Hän siis sanoi jotakuin 10 vuotta sitten saman asian, minkä Unkarin pääministeri Orban nyt.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

”Jälkikäteisvalvonta ei saattaisi tulla kyseeseen”.

Mitä sinä kirjoitat, jokaisessa valtiossa, jossa on perustuslakituomioistuin, se harjoittaa jälkikäteistä valvontaa. Etukäteen tapahtuva valvonta tuomioistuimen toimesta olisi lainsäädäntötyöhön puuttumista. Se taas olisi vallan kolmijako-opin vastaista.

Tuosta sanomisesta: ei varmasti ole sanonut noin siinä mielessä kuin sinä tarkoitat. Sevón on viitannut oikeushallinnon virkojen vähentämiseen ja katsoo sen murentavan kansalaisten oikeusturvaa ja koko oikeusvaltion perusteita.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso Vastaus kommenttiin #66

Hyvä Max,

Sinä nyt kyllä saivartelet. Tarkoitin tuolla, et perustettava perustuslakituomioistui ei "jälkikäteen valvoisi" lähinnä sitä, että se voisi hakemuksesta ottaa käsiteltäväkseen tiettyjen kriteerin täytyttyä tavallisten "housunkuluttajien" caseja, jossa vastapuolena olisi suhteessa kansalaiseen esim. korkea virkamies, poliitikko tai vaikkapa tasavallan presidentti? Vallan "kolmijaosta" minulla on 35 vuoden kantapää kokemus ja sitä ei ole kun vastassa on niinkin vaikuttava henkilö kuin oma isä Jacob Söderman, jota olen hauskasti "kuninkaaksikin" luonnehtinut. Luuletko siis, että tälläinen äpäräpoika on yhdenvertaisessa asemassa oikeuden edessä esim. KKO:ssa, kun vastapuoli on Suomen ex. oikeusasiamies ja Euroopan Unionin ex. oikeusasiamies ja tuon järjestelmän perustaja 1995 - 2003, jota vastaan oli tutkittavaksi otettu yksilövalitusasia vireillä kesästä 1994. Hänen ehdolleasettelustaan alkuvuodesta 1995 tein perustuslakivaliokunnalle kyselyn - vastausta siihen koskaan saamatta. Pidin siis Södermanin ehdolleasettumista esteellisenä vireillä olevan ihmisoikeusvalituksen johdosta. Tähän ei Tasavallan presidentti ja tuolloin perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toiminut Sauli Niinistö katsonut tarpeelliseksi vaivautua vastaamaan.

No, loput on lähihistoriaa, kun Jacke haastoi kaikki instanssit Unionissa vallan kiimoissaan mm. ministerineuvoston ja komission, verhoten sen "avoimuuteen". Lopuilta kävi niin, että EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi suuttui niin, et teki Jackelle italialaisen sopimuksen ja hän jäi ennenaikaiselle "eläkkeelle"? Tosin vasta maaliskuussa 2003 täytettyään 65 vuotta, mutta jätti EU-parlamentin pääsihteerille eronpyyntönsä jo 16.4.2002 ja siis samana päivänä kun presidentti Tarja Halonen oli sisäministeri Ville Itälän attaseoineen Washintonissa epävirallisella valtiovierailulla ottamassa "pyyhkeet vastaan" G.W. Bushilta Suomen nuivasta suhtautumisesta "terrorismin vastaiseen", johon Ruotsi antoi heti tukensa WTC-iskujen jälkeen 11.9.2001. Suomi ei!!??

Alkukeväästä 2002 EU-komission puheenjohtaja Romano Prodin aloitteesta tuli esitys, että terrorismirikoksiksi pitäisi ottaa myös "poliittisen vallan väärinkäyttö", Sinä varmaan Max tiedät miten tuolle esitykselle kävi? No, niin tai näin, mutta Batman lensi virastaan ja erkki oli tyytyväinen, mutta en saanut oikeutta..

Meillä on aina kritisoitu sitä, kun esim. KKO ei perustele lainkaan valituslupahakemuksien hylkyratkaisuja. Ei perustele myöskään lainvoiman saaneiden tuomioiden purkuhakemuksia, vaikka valittaja olis miten hyvin tahansa perustellut hakemuksensa ihmis- ja perusoikeuksien loukkaamisen osalta ja perustuslain. Korkeimmalta oikeudelta perusteluja ei putoa, muuta kuin silloin, kun SE heille on mediaseksikästä ja voi ripustaa "työvoiton riipuksen" seinälleensä! Ei löydy KKO.sta sellaista tuomarikokoonpanoa, joka siis kävisi "nimittäjäänsä" vastaan ja tässä Unkarin Orbanin kritiikki osui nappiin!

Olen toki maallikko, mutta jo 35 vuotta opiskellut suomalaista oikeusjärjestelmää ja arvaapa vain montako juttua olen voittanut? No, niitäkin on pari, useiden kymmenien hävittyjen joukosta, mutta parhaiten on mieleeni painautunut case Lappeenrannassa 1996 ja en mene sen jutun yksityiskohtiin, mutta se mikä minussa herätti mielihyvää, niin tuomarin kunnioittava käytös asiakasta kohtaan ja se, että sailin seinällä komeili kehystetty valokuva Sotamarsalkka Mannerheimista, ei Tasavallan presidentistä!!

Nautitaan nyt upeista täydenkuun öistä!
https://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Persut" ei ole sellainen ryhmä, jonka rikoslaki määrittelee kansanryhmäksi. Tästä on turha syyttää Suomen poliisia. He eivät laadi lakeja tai vastaa niiden tulkinnasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos perussuomalaisen varatuomarin ymmärrys kansanryhmästä ja persuista on tämä, niin en enää lainkaan ihmettele, että täälläkin näkee mitä älyttömämpiä ulostuloja persuilta.

Jos tämä on persussuomalaisen tason yläpäässä, olen todella huvittunut. :)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Laura. Pidin kirjoituksestasi. Täällä on iso "kansanryhmä"; joka on niin perin sokea; ettei edes näe; että minähä olenkin sokea. Niitä oli jo Jeesuksen maan päällisen, näkyvän ajan aikana. Taitaa mennä sekin syntisairaus, aina suvuissa eteenpäin; -aina kolmanteen ja neljänteen,- lie, pitempiinkin polviin. Jeesusta tarvitaan, vaikka Häntä halveksitaan; niinkuin Jussiakin. Vaan, onpa luvattu; vaikkei, vielä "kuvattu".Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Enpä ole tullut ajatelleeksi rinnastaa Halla-ahoa Jeesukseen. Ehkä kyse onkin Herran uudesta tulemisesta. Johan opetuslapsensa kuksuvatkin häntä Mestariksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pidin Max kommentistasi. Kiitos. Siunatun Manu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Scripta on sitten varmaan persujen Raamattu tai Koraani. Ikävä kyllä se on ilmestynyt vain verkossa, joten sitä ei voi heittää lattialle vaikka mieli kyllä tekisi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #31

Kirjoituksia uppoavasta lännestä on ilmestynyt ihan painettunakin teoksena.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #48

Jotta sinä saat heitellä sitä lattia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

En olisi noin varma. Jos vaikka opetuslapset pitävät Mestarin teosta pyhänä. Täyttyyköhän Halla-aholaisen perussuomalaiset kohdalla uskonnollisen yhdyskunnan tunnusmerkit? Ainakin usko korvaa tiedon ja ymmärryksen. Saattaisi tuollaisella kirjan nakkelemisella siis nalli napsahtaa uskonrauhan rikkomisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Enpä usko että siitä napsahtaisi muuta kuin jonkun perussuomalaisen hermo. Ne napsahtelee niin vähästä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Ei kun minä kysyin miksi se on julkaistu kirjana.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #60

Varmaan samasta syystä kuin muutkin vastaavat teokset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Ahaa, joku joutava nettikirjoittelijakin saa tuotoksensa kansien väliin, kunhan on tunnettu siitä että on kuuluisa? Vai onko kyseessä omakustanne?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Olisiko kustantajana Publica Obscuram?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #73
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Max. Sinäpä sen sanoit; ilman; että Mestari on vain Jeesus Kristus. Kiitos. Siunausta sinulle ja rakkaillesi, Ystävällisesti, Lasse

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onko joku tuomittu kiihottamisesta turvapaikanhakijoita vastaan?
Vai onko tuomiot tulleet kiihottamisesta muslimeita vastaan?...somaleita?...jne.

Jos on kiihotettu muslimeita, somaleita jne vastaan, niin silloinhan on ollut se laissa mainittu viiteryhmä....vai?

Tähän voisi blogisti vastata kun en ole asiasta varma.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En ole tietoinen, että olisi tuomittu. Luulisi kuitenkin että turvapaikanhakijat voivat olla tuollainen ryhmä, jos maahanmuuttajat ovat sellainen. Taisi blogistiltamme, arvon varatuomarilta, jäädä hallituksen esitys (     HE 317/2010) lukematta. Siinä kun sivulla 41 kerrotaan ihan selväsanaisesti asiasta:

Samoin maahanmuuttajat voitaisiin, kuten nykyisinkin, pitää säännöksen soveltamisen piirissä, vaikka ryhmää määritteleviä perusteita voi olla useita, ja myös muita kuin laissa mainittuja.

En haluaisi uskoa blogistin tietäen kirjoittavan puutaheinää, mutta jos hän olisi lukenut valmistelutyöt edes kursorisesti, estäisi asianajajan etiikka häntä julkaisemasta kirjoitusta, jonka argumentit kumoutuvat suoraan asiaan liittyvän pykälän valmistelutöissä. Vaikea uskoa kirjoittajan olevan varatuomari. On kai kuitenkin pakko olettaa vilpittömyyttä, sillä eihän asianajaja tietäen levittäisi disinformaatiota laista? Surullinen tapaus yhtä kaikki.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#24

Noni...
Ei sitä vaan aina ehdi tässä hektisessä arjessa paneutua niin tarkkaan.

Mutta periaatteessa idea oli hyvän suuntainen.
Vielä kun olisi asiaosat olleet kohdillaan, niin blogia olisi voinut kutsua "melkein onnistuneeksi".

Nythän se muuttuikin ilmeisesti levytilan tuhlaukseksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#24

Korpisella, niin kuin muillakin, on ollut mahdollisuus tutustua niin ko. pykälään kuin esitöihinkin vaikkapa täällä Puheenvuorossa, niin monta kertaa tätä on käsitelty. Näinhän nuo eivät tietenkään tee, mutta aasinajajan olisi luullut jo työnsä puolesta olevan perillä asiasta, josta kirjoittaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”sallii Suomen merkittävimmän toisinajatteliaryhmän solvaamisen”. Tuo pitää kyllä paikkansa. Perusuomalaiset ajattelevat tosiaan toisin. Neuvostoliitossa toisinajattelijat suljettiin keskitysleireille mielipiteidensä vuoksi. Suomessa taas toisinajattelijaryhmä haluaa saada tuomion heitä kritisoineelle.

Täydellistä perussuomalaista toisinajattelua, eli erittäin tyhmää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sääskitutkija löysi Lapista parisataa uutta sääskilajia. On selvää, että osa niistä on rajan takaa tulleita, idästä, lännestä ja varmaan pohjoisestakin. Miksi kukaan ei ole huolissaan aidon lappilaisen sääsken säilymisestä ja vaadi vieraslajien hävittämistä?

Ei pitäisi tehdä eroa vieraslajien koon, jalkojen määrän tai värin perusteella vaan vaatia samaa kohtelua kaikille jos niin mieltä ahdistaa. Neljä keskustan kansanedustajaakin pillastui yhdestä nähdystä sakaalista vaikka vieraslajisia sääskiä on varmaan miljardeja keskuudessamme.

https://www.lapinkansa.fi/lappi/katso-ja-kuuntele-...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Keijo Kaarisade on suuttunut poliisi Hätöselle:
https://kaarisade.home.blog/2019/08/14/poliisiparo...

Tuon selostuksen pohjalta Hätönen onkin toiminut poliittisena poliisina, jolla ei ole ollut tarkoitus tutkia ja selvittää epäiltyä rikosta, vaan estää "väärien" mielipiteiden julkaisu. Minulla ei ole tiedossa Hätösen perusteluja Kaarisateen jahtaamisen lopettamiselle.

Ehkäpä Hätösen jääväys Mäenpään tapauksen tiimoilta olisi sittenkin kohdillaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tarkoittanet että Keijo Kaarisade -parodian tekijä on suuttunut?

Miten ”Kaarisateen jahtaaminen” liittyy mielestäsi mitenkään Mäenpään tapaukseen?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos joku ei lukenut. Sana priorisointi tulee taas mieleen.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006204561.html

Poliisilla on avaamatta yli 2 000 vihjeviestiä lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista: ”Viestit jäivät hautumaan jonnekin sähkö­posti­laatikkoon”

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon tämänkertaiseenkaan aivopieruun ei kannata uhrata yhtään enempää paukkuja. Kukaan ei voi odottaa, että epäilty saisi tutkijakseen täsmälleen omaa kieroutunutta arvomaailmaa edustavan rikostutkijan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#28
Eipä taida tutkivat poliisit ilmaiats puoluekantaansa. Uskoisin, että tämä "vihreä sinivivuokko" on poikke3us.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän jokainen vaaleissa ehdokkaaksi ryhtynyt pollari ole meille värinsä paljastanut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Fasismin perustekniikoita on luottamuksen rapauttaminen yhteiskunnallisiin instituutioihin väittämällä, että ne ovat vihollisen hallussa.

Persut ovat tähän mennessä tehneet tällaisia väitteitä mediasta, tieteentekijöistä, avustusjärjestöistä - ja nyt myös poliisista."

Iikka Kivi Twitterissä

https://twitter.com/KoomikkoKivi/status/1161639745...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kerrankin siteeramasi koomikko sanoo rehellisesti tittelikseen koomikon.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Börje käytät outoja sanontoja. Mitä tarkoittaa "kieroutunut arvomaailma"? Vaatii tarkempaa analyysia!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho käyttää outoja sanontoja. Joka kerta kun Halla-aho avaa suunsa, saa olla siivoamassa verbaalisia jätöksiä pois. Ensimmäisenä roskakoriin lentää sana "haittamaahanmuutto". Jos joku vakavalla naamalla tuollaista termiä käyttää, hänellä on kieroutunut arvomaalima.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En lähde julkisesti analysoimaan tarkemmin Halla-ahon, sinun tai omaakaan kieroutunutta arvomaailmaa. Vain omaani voisin analysoida ilman mahdollista herjaussyytettä. Syytettä jota ehkä kieroutuneilla persuarvoilla varustettu rikostutkija lähtisi tonkimaan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

ISIS terroristit propagandassaan vertaavat lapsiaan leijonan pentuihin. Puhutaan myös yksinäisistä susista.

Vieraslajivertauksessa ei käsittääkseni ole mitään halventavaa, kun ei ole nimitetty esim. aaseiksi tai apinoiksi?

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Naamakirjassa kaveri kirjoitti hyvin, "haluaako suomimedia ja poliisi Juhasta elinikäisen kansanedustajan". Varmaan viittasi tapaus Hakkaraiseen.

Kyttyrälohi on viimeisin vieraslaji, mistä pitänee päästä eroon nopeasti. Havainto on tehty Näätämöjoella. Vieraslajeilla on tarkoitus vallata elintilaa ja syrjäyttää kantaeliölajit.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mene eduskuntaan tai käske siellä jo olevia aatetovereitasi muuttamaan näitä lakeja. Ja niinhän he yrittävätkin – mutta turhaan, koska sinne heitä äänestettiin vain pieni vähemmistö.

Se, että poliisista löytyy yksi vihreä, näkyy olevan persuille aivan hirveä vääryys.

Kyllä kunnon poliisin pitäisi olla persu, tai korkeintaan kokoomuslainen, kristillinen tai ehkä jopa kepuli. Hätätilassa demarikin käy tietyin edellytyksin.

Katsokaas kun persut on Suomen kansa, ja muut ovat alempaa rotua. Ja vihervassarit sitä alinta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Yksi fanaatikkopuolue kontrolloi poliisin erikoisyksikköä (...)"

Halla-ahon röyhkeä hyökkäys oikeusvaltiota vastaan jatkuu. Nämä ovat ennenkuulumattomia syytöksiä, joista Halla-aho pitää saada tilille.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nyt Mestarilta karkasi mopo pahasti. Vai käyttää fanaatikkopuolue poliisin erikoisyksikköä poliittisten vastustajien vainoamiseen? Ja opetuslapset taputtavat vain innoissaan käsiään. Eikö kukaan kysy, miten voisimme auttaa Jussia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Usein, kun Mestari purkaa kammiostaan vihaansa ja katkeruuttaan, huomaa, että hänen tietonsa ympäröivästä yhteiskunnasta ovat heikot. Voisi tosiaan auttaa, jos joku rauhallisesti selittäisi hänelle, mistä poliisin toiminnassa on kysymys.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Välillä sitä ihmettelee, ettei puolutukimiljoonilla näyttäisi saavan sinne Roballe kunnon neuvonantajia. Eivätkö täyspäiset suostu edes rahasta auttamaan näitä sankareita? Vai onko niin etteivät nämä oman elämänsä asiantuntijasankarit koe mitään apua tarvitsevansa? Tämänkin blogin kirjoittaja on sentään asianajaja ja silti pitäisi jonkun nähtävästi kädestä pitäen ohjata, ettei saattaisi itseään naurunalaiseksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Neuvoja kannattaisi ottaa niiltä eduskunnan ”oikeilta” juristeilta, jotka Huhtasaaren mukaan ”tietävät asiain oikean laidan”.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Edustaja Mäenpää dehumanisoi lausahduksellaan selkeästi tunnistettavan ihmisryhmän. Vieraslajeilla tarkoitetaan joko eläin- tai kasvikuntaan kuuluvia. Hussein ei dehumanisoinut perussuomalaisia lausahduksellaan.

Dehumanisointi on niin tuttua valkoisen ylivallan, uusnatsismin ja joidenkin muidenkin aatesuuntien retoriikkaa, että kuvittelisi lainsäätäjäksi jo pyrkineen lakimiehen ja varatuomarin sen tunnistavan. Kuvaavaa on, ettei retoriikkaa puolueessanne mitenkään kyseenalaisteta.

Onko puolueen tarkoituksena vesittää kyseinen rikoslain kohta, jotta mm. dehumanisointipolitiikalle olisi enemmän tilaa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Korpinen kutsuu persuja ”Suomen merkittävimmäksi toisinajattelijaryhmäksi”. Tuollainen häpäisee ne edelleen maailman monissa maissa ja maanpaossa elävät todelliset toisinajattelijat, joiden vapaus ja henki ovat uhattuina.

En välittäisi yhdistää sanaa ”ajattelija” tämän blogin kirjoittajaan, hänelle kun näyttää olevan ylivoimainen tehtävä ymmärtää viitatun lain soveltamisala, vaikka se on hänelle osoitettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minä en tosiaan yhtäkään persua toisinajattelijaksi tituleeraisi. Ehkä Jussia voisi sanoa toisinaanajattelijaksi.

Kyllähän Husu vähän liioitteli kun sanoi että kaikki persut on rasisteja. Vain vajaa puolet niistä on. Ne loput on ilmastodenialisteja tai muuten vain kuutamolla eikä edes tiedä mitä rasismi tarkoittaa. Näinhän se poliisille Hususta ilmoituksen tehnyt neverheard kummallispoliitikko aamu-TV:ssä sanoi. En tiedä kumpi heistä sanoi persuista ilkeämmin ja osuvammin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

27: "Poliisilla on avaamatta yli 2 000 vihjeviestiä lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista: ”Viestit jäivät hautumaan jonnekin sähkö­posti­laatikkoon”"

Olisikohan sillä mitään tekemistä viiveen kanssa, että "Eno" on marokkolaistaustainen ja espoolaismies Turkista lähtöisin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vai johtuuko se siitä että poliisi ei ehdi hoitaa asiallisia hommia kun aika menee perussuomalaisten Ellun kanojen kaakatuksiin reagoidessa?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Raimo. Ilmoitit tärkeän havainnon. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei, ei yhtään mitään tekemistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hienoa että viitsit vastata asiallisesti tyhmiinkin kysymyksiin. Sus siunakkoon tuota Lassea, joka kutsuu tyhmää kysymystä tärkeäksi havainnoksi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #72

Hei. Kiitos Mika palautteestasi ja siitä, ettet sanonut; susi syököön: Siitä; "lisäaploodit", melkeimpä; "diploomit". Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Persujenkin olisi hyvä pysähtyä joskus miettimään, mihin vihapuheet saattavat johtaa. Jopa pohjoismainen demokratiakin on haavoittuvainen ja manipuloitavissa.

Äärioikeistolainen ajattelu tarvitsee pelkoa ja vihaa polttoaineekseen, ja niiden lietsominen johtaa pian väkivaltaisiin tekoihin. Harva persu on ymmärtänyt, millaista vihapostia toimittajien ammattikunta joutuu vastaanottamaan. Vihapostit ovat kaikin tavoin uhka sananvapaudelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset