Laura Korpinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Biologinen vanhemmuus

Lapsella oikeus vanhempiinsa

Toivon että yhteiskunta vihdoin heräisi puolustamaan kaikkein haavoittuvaisimpia yhteiskunnassa, kuten vastasyntyvää lasta. Syntyvällä lapsella on oltava oikeus omaan äitiinsä ja isäänsä. Vanhempien parisuhdekiemurat ovat yksi asia, lapsen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa tästä erillinen oma kysymyksensä. Syntyvän lapsen oikeuksia ei tule polkea vanhempien parisuhdevalintojen perusteella.

Sikiämisen etiikasta

Viime aikoina – minun nopean reagointitahdin vuoksi viime vuosina - on keskusteltu paljon syntyvyydestä. Esimerkiksi Rinne rakenteli synnytystalkoita ja Sipilä on esittänyt perhepakettia joka - gasp - saisi jopa maksaa jotain. Syntyvyyttä halutaan selkeästi kasvattaa.

Haluaako eduskunta tehdä Salatut Elämät-maailmasta totta?

Äitiyslakikansalaisaloitteesta päätetään ihan kohta eduskunnan suuressa salissa. Enemmistö lakivaliokunnan jäsenistä kannattaa aloitteen hyväksymistä. Kuitenkin äitiyslakikansalaisaloitteessa on käsittämättömiä kohtia, jotka ovat terveen järjen vastaisia:

Sateenkaariperheet eivät pyri lapsen biologisten juurten häivyttämiseen

Liiankin monta kertaa törmää puheenvuoroihin, jotka maalaavat sateenkaariperheistä totuudenvastaista kuvaa. Eräs tyypillinen väite, mihin kyseisissä  puheenvuoroissa törmää, on se, että sateenkaariperheissä pyrittäisiin häivyttämään lapsen biologiset juuret. Tällainen väite osoittaa syvää tietämättömyyttä ja sitä, että väitteen esittäjällä ei ole mitään todellista rajapintaa sateenkaariperheiden todellisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä